PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Ustvarjalnost – učiteljeva super moč

11. mednarodna konferenca gledališke pedagogike

17. do 19. oktober 2023

Zavod Sv. Stanislava

190 €

Bazar (18)

11. mednarodna konferenca gledališke pedagogike USTVARJALNOST – UČITELJEVA SUPER MOČ je priložnost za strokovno rast učiteljev, mentorjev gledaliških skupin, svetovalnih delavcev, pedagogov, vzgojiteljev v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjev, muzejskih pedagogov,  defektologov, terapevtov, učiteljev podaljšanega bivanja ter vodstvenih delavcev vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Cilj konference je spodbujati izmenjavo izkušenj, znanj in primerov dobrih praks na področju gledališke pedagogike. Konferenca bo gostila tako domače kot tuje strokovnjake, ki bodo delili svoje dragocene vpoglede v uporabo gledaliških pristopov za učenje.

KONFERENČNE TEME:

a) Inovativne metode poučevanja

b) Učenje socialno-čustvenih veščin in dobro počutje v izobraževalnem procesu

c) Poklicna rast učiteljev

Konferenca, ki jo organizirata JSKD in Taka Tuka, bo potekala v navdihujočem okolju, kjer se bodo srečali pedagogi iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Tajske. 

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave