PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

En

Strokovna usposabljanja

Preglejte aktualno ponudbo usposabljanj, konferenc in posvetov. Ponudba je razvrščena po posameznih področjih kulture in umetnosti oziroma medpodročno.

IMPROKLUZIJA: Gradnja skupinske dinamike v razredu ter aktivno vključevanje napak v učni proces

Izobraževanje za strokovne delavce v VIZ

Udeleženci bodo na praktičnih delavnicah spoznali osnovne metode improvizacijskega gledališča ter ugotovili, kako jih lahko vključijo v proces gradnje in vzdrževanja pozitivne dinamike v skupini. Ob impro igrah bodo naslovili vprašanje napak in kako nanje odreagirati za zagotavljanje spodbudnega učnega okolja.

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

2. oktober 2021, Studio Gledališče Ane Monro, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana

Učinki plesa

4. mednarodna konferenca plesne pedagogike

Konferenca se bo osredotočila na nova strokovna spoznanja, razvoj novih idej in spodbud za čim večje učinke plesa, saj je osnovni namen konference spodbuditi povezave med plesno umetnostjo in procesom vzgoje in izobraževanja ter povezati akterje iz vzgoje in izobraževanja s tistimi, ki s plesnim znanjem bogatijo otrokov prosti čas.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

med 8. in 10. oktobrom 2021, Velenje

ZOOM.15

Filmskovzgojna izobraževanja za pedagoge

Pionirski dom v sklopu Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mladostnike ZOOM.15 začenja s filmskovzgojnimi izobraževanji za pedagoge, ki bodo potekala vse šolsko leto. Namenjena so učiteljem izbirnega predmeta Filmska vzgoja v osnovni šoli in Film v srednji šoli, mentorjem filmskih krožkov ter drugim (prihodnjim) pedagogom, ki vključujejo film v svoje delo.

Pionirski dom

šolsko leto 2021/22, Ljubljana

Dan habitata

izobraževanje Igriva arhitektura

Enodnevno izobraževanje je namenjeno vsem pedagogom in drugim strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki želijo s svojimi učenci sodelovati na nagradnem natečaju ob Vseslovenskem dnevu habitata 2021. Prijave so v sistemu KATIS mogoče do 9. septembra 2021.

Center arhitekture Slovenije

17. september 2021, Ljubljana

Vizualna pismenost

Nacionalni posvet

Prvi celodnevni medresorski strokovni posvet o KUV na področju vizualne umetnosti bo odprl vprašanje stanja vizualne pismenosti v kulturnih ustanovah in VIZ ter predstavil njen pomen za družbo širše. Program posveta in prijavnica bosta objavljena do konca septembra.

ZRSŠ, MIZŠ, MK in Cankarjev dom v Ljubljani skupaj s strokovnim sodelovanjem PEF v Ljubljani in Mariboru, ALUO Ljubljana in Skupnostjo muzejev Slovenije/MGLC

30. november 2021, Cankarjev dom v Ljubljani

ABC bralne pismenosti III

Strokovno srečanje

Dogodek z izbiro teme vsako leto posega na različna polja spodbujevalnih aktivnosti in povezuje različne deležnike. Letos je dobil še podnaslov, ki razkriva rdečo nit: Radovednost in navdušenje: ključna za spodbujanje bralne pismenosti.

Center za spodbujanje bralne pismenosti Mariborske knjižnice

med 4. in 8. oktobrom 2021 na spletu

Kulturni bazar v regiji 2021

Strokovno usposabljanje

Kulturni bazar v regiji 2021 vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V ospredju so programi in projekti kulturnih in strokovnih organizacij iz podravske, pomurske in koroške regije, spoznali pa bomo tudi aktualno dogajanje v KUV na nacionalni ravni. Program brezplačnega usposabljanja in prijavnica bosta objavljena konec septembra.

MK, MIZŠ, ZRSŠ, SNG Maribor in Cankarjev dom

15. november 2021, Maribor

Sorodne povezave