PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

En

Strokovna usposabljanja

Preglejte aktualno ponudbo usposabljanj, konferenc in posvetov. Ponudba je razvrščena po posameznih področjih kulture in umetnosti oziroma medpodročno.

Išči po kategorijah

Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov

Program vključuje predavanje Darje Štirn o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se…

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

Izobraževanja Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

Tudi v letošnjem šolskem letu se na izobraževanjih Bralne značke veselijo izmenjave strokovnih izkušenj in dobrih…

Več lokacij

Kako se pogovarjati o animiranem filmu?

Demonstracija vodenega pogovora s filmsko pedagoginjo, kjer gredo strokovni delavci VIZ skozi enak proces, kot ga…

Na spletu

Filtrirana vsebina

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

26. januar 2023

Program vključuje predavanje Darje Štirn o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se obračajo k svetu. Sledi voden ogled razstave Umetnost na delu z Adelo Železnik, nato pa vrsta sodelovalno naravnanih predstavitev učnih gradiv in pripomočkov Mesta žensk.

zaključenox

Pravljični studio

Decembrska pripovedovalska delavnica za učitelje in predstavitev pripovedovalskih orodij

Mestna knjižnica Kranj in Mariborska knjižnica

14. december in 15. december 2022

Delavnica, ki jo vodi pripovedovalka in idejna vodja projekta Špela Frlic, je namenjena predstavitvi pripovedovalskih orodij in možnih načinov vključevanja pripovedovanja pri delu z otroki. Še posebej toplo vabimo vzgojitelje, učitelje, ki poučujejo otroke 1. triade OŠ, in šolske knjižničarje.

zaključenox

Prek Zoom povezave

6. december 2022

Na tokratnem forumu se bomo dotaknili marsičesa, predvsem pa ponudili konkretne priložnosti za vstopanje v tesno prepletena svetova učenja in kulture. Seveda ni naključje, da nam bo to darilo prinesel sveti Miklavž, posebej znan po svoji darežljivosti. Dogodek bo potekal prek zoom povezave.

zaključenox

Škrjanček poje

Zgodbe, ki jih odkrivamo na poti skupnega muziciranja z Glasbeno matico

Palača Kazina in druge lokacije po Ljubljani

18. november 2022

Namen usposabljanja je ozaveščanje dela z glasbeno nadarjenimi učenci nekdaj in danes, nadgradnja znanj s področja pevske vzgoje otrok v predšolskem in šolskem obdobju, usvajanje znanj s področja vokalne tehnike, ozaveščanje namena in ciljev razrednega petja, spoznavanje pesemskega repertoarja za predšolske otroke, povezovanje zgodb iz preteklosti, ki jih odkriva glasbena…

zaključenox

Pesniki sedanjosti, glasovi prihodnosti

Pomembnost branja v šolskem sistemu

Pionirski dom

11. november 2022

V Pionirskem domu v sklopu projekta Poets of Today - Voices of Tomorrow pripravljamo mednarodno konferenco o pomembnosti branja v šolskem sistemu. Skozi projekt bomo odkrivali nove performativne načine za predstavitev poezije na različnih literarnih dogodkih in na šolah.

zaključenox

V gledališče z 2. triado OŠ

Kakšne so želje in kakšna je ponudba?

Slovenski gledališki inštitut

16. november 2022

Načrtovanje gledališkega obiska z učenci 2. triade je za učitelje in koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje nemalokrat izziv, saj pogrešajo ponudbo ustreznih predstav za to starostno skupino. O teh in drugih vprašanjih se bomo na strokovnem omizju pogovarjali z novimi članicami strokovne komisije platforme Zlata paličica.

zaključenox

Kako se pogovarjati o animiranem filmu?

Pogovor s filmsko pedagoginjo

Na spletu

10. november 2022

Demonstracija vodenega pogovora s filmsko pedagoginjo, kjer gredo strokovni delavci VIZ skozi enak proces, kot ga bodo kasneje prenašali na učence. Vodeni pogovori učencem dajo priložnost, da o filmih razmislijo, izrazijo, kaj so ob njih doživeli, ter spoznajo elemente filmske govorice in različne tehnike animacije.

zaključenox

Ogled filma Dej no

Strokovno srečanje

Kinodvor

8. november 2022

Vabljeni na strokovno srečanje ob filmu Dej no (C'mon C'mon, Mike Mills, 2021). Film odpira vprašanja upoštevanja otrok in mladostnikov ter na drugi strani vodenja glede na predstave odraslih, kaj je v otrokovo dolgotrajno dobro. Po ogledu filma bo sledil pogovor.

zaključenox

Spletni izobraževanji FELA

Družinska pismenost in otroška književnost

Na spletu

25. oktober in 17. november 2022

V oktobru in novembru bosta v organizaciji Zveze evropskih bralnih društev prek spleta potekali dve izobraževanji na temo družinske pismenosti in otroške književnosti.

zaključenox

Na praktični delavnici v organizaciji Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO bodo pedagoški delavci spoznali uporabo metod improvizacijskega gledališča v kontekstu dela z razredom.

zaključenox

Uporaba malih tolkal v praksi

Strokovno izobraževanje

Na spletu

Med 17. oktobrom in 14. novembrom 2022

Udeleženci bodo na individualnem spletnem strokovnem izobraževanju spoznali kako pri delu aktivno uporabljati mala tolkala, kot so triangel, tamburin, glasbene cevi, šejker, les palčke in druge.

zaključenox

Tudi v letošnjem šolskem letu se na izobraževanjih Bralne značke veselijo izmenjave strokovnih izkušenj in dobrih praks. Vsa njihova izobraževanja so našla prostor v ponudbi KATIS.

aktualnox

Sorodne povezave