PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

En

Gradiva

Prebrskajte knjižnico strokovnih gradiv

Išči po kategorijah
Nika Arhar

Z gledališčem o izzivih trajnostnega razvoja

Priporočen seznam predstav

V priporočilnem seznamu je predstavljen izbor kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino. Razvrščene so po starosti občinstva ter vključujejo tudi povezave do predstav, pedagoških gradiv in kontakte.

Kulturni bazar

2021
Darja Lavrenčič Vrabec, Ida Mlakar Črnič

Izzivi trajnostnega razvoja

Izbor bralnih predlogov za otroke, mlade in odrasle

Priporočilni seznam vključuje izbor kakovostnih leposlovnih in poučnih knjige za mlajše in starejše bralce. Vsaka od knjig je predstavljena s kratkim bibliografskim opisom, predlagano bralno stopnjo in vsebinskimi gesli.

Kulturni bazar

2021
Barbara Kelbl

Izzivi trajnostnega razvoja

Izbor filmov za otroke in mlade

V priporočilnem seznamu je izbor kakovostnih filmov, primernih za otroke in mladino. Vključeni so opisi filmov, teme za pogovor ob njih, starostna skupina ter povezave do pedagoških gradiv in drugih zbirk.

Kulturni bazar

2021
Irena Cerar (ur.)

Kulturoplov

Prelet kulturno-umetnostne ponudbe za vrtce in šole

Priročnik vsebuje pregled kulturno-umetnostnih področji z opisi izbranih programov in projektov kulturnih ustanov, ki ponujajo kakovostne kulturnovzgojne dejavnosti za vzgojno-izobraževalne zavode.

Cankarjev dom in Ministrstvo za kulturo RS

2021
Nataša Bucik, Nataša Gorenc

Povezovanje kulture, umetnosti in zdravja

3. nacionalna konferenca o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje

V prispevku je skozi zanimive in kakovostne kulturne vsebine in dejavnosti ter primere dobrih praks predstavljena pomembna vloga umetnosti in kulture pri skrbi za celovit razvoj posameznika in družbe kot celote.

27. maj 2021
Različni avtorji

Jubilejnih deset let Tradicionalnega slovenskega zajtrka

Kulturni bazar 2020

Predstavitev projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je potekala v tematskem sklopu Gastronomija in kultura. Posebej sta izpostavljena projekta svetovni dan čebel (20. maj) in mednarodno leto zdravja rastlin 2020.

6. oktober 2020
Različni avtorji

Dober tek!

Kulturni bazar 2020

Predavanje in predstavitev primerov dobrih praks sta potekala v okviru tematskega sklopa Gastronomija in kultura. Vključene so informacije o regionalnih srečanjih, izobraževanih programih, razstavah in drugo.

6. oktober 2020
Janez Bogataj

Gibanica in/ali burger?, kakšno naj bo razumevanje prehranske kulturne dediščine v sodobnosti

Kulturni bazar 2020

Na predavanju, ki je potekalo v tematskem sklopu Gastronomija in kultura, avtor osvetli pomen obrokov in živil za spoznavanje posameznika, družine, družbe, prostora in pomena v sodobnosti, tudi v šolskem sistemu.

6. oktober 2020
Nina Ostan, Brigita Strnad

Ko te e-gradivo pripelje v muzej

Potenciali povezovanja 2021

Izobraževanje na daljavo in e-gradivo ne moreta nadomestiti soočenja z umetnino v živo. V kombinaciji s tradicionalnimi metodami pa lahko kakovostno prispeva k uresničevanju cilja muzejske pedagogike in šolskih kurikularnih ciljev.

1. april 2021
Vilma Brodnik, Nataša Robežnik

Muzeji in šola

Potenciali povezovanja 2021

Epidemija je preusmerila pozornost s fizičnega obiska muzejev v virtualni obisk spletnih strani. V prispevku so predstavljeni dobre prakse pri pripravi e-učnih gradiv ter sodelovanje ZRSŠ in MNZS za pouk zgodovine.

1. april 2021
Aleksandra Berberih Slana

Muzeji in digitalno

Potenciali povezovanja 2021

Tudi muzeji in galerije so zaradi epidemije morali biti inovativni. Za dolgoročno delovanje v digitalnem okolju so se lotili priprave digitalnih strategij, ki so pokazale, kje so, kaj lahko ponudijo in pod kakšnimi pogoji.

1. april 2021
Borut Čampelj

Akcijski načrt za digitalno izobraževanje

Potenciali povezovanja 2021

Namen ANDI 2027 je določiti vizijo, glavna vsebinska področja in prednostne ukrepe za nadgradnjo digitalnega izobraževanja. Med e-gradivi sta pomembni področji kakovostne e-vsebine ter platforme za njihovo objavo in dostopnost.

1. april 2021
 

Sorodne povezave