PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Gradiva

Prebrskajte knjižnico strokovnih gradiv

Išči po kategorijah
Različni avtorji

Izbor literature na temo športa in gibanja

Seznam vključuje izbor kakovostnih leposlovnih in poučnih knjig s športno tematiko, literature na temo zgodovine slovenskega športa, strokovne literature ter priročnike na področju zdravja in gibanja.

Kulturni bazar

2023
Mojca Redjko

Kulturno-umetnostna vzgoja v Mestni občini Maribor

Tkemo mrežo ustvarjalnosti 2023

Predstavitev vloge lokalne skupnosti pri vključevanju KUV v kulturne ustanove.

2023
Tadeja Trajkovski

Sistematično vključevanje KUV v kulturnih ustanovah

Tkemo mrežo ustvarjalnosti 2023

Predstavitev pedagoških in andragoških programov v Galeriji Božidar Jakac.

2023
Nataša Bucik, Ana Petrovčič, Nada Požar Matijašič

Priporočila za načrtno izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, vključenih v nacionalno mrežo za kulturno-umetnostno vzgojo

Tkemo mrežo ustvarjalnosti 2023

Predstavitev priporočil za načrtno izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, vključenih v naciolnalno mrežo za kulturno-umetnostno vzgojo.

2023
Vilja Lukan (ur.), nacionalni koordinatorji KUV vseh področij kulture in umetnosti ter koordinatorji v kulturnih ustanovah.

Kulturno-umetnostna vzgoja za odrasle

Pregled ponudbe programov/projektov/dejavnosti neformalnega izobraževanja ter strokovnega izobraževanja odraslih na različnih področjih kulture in umetnosti

Gradivo ponuja pregled ponudbe programov, projektov in dejavnosti neformalnega izobraževanja ter strokovnega izobraževanja odraslih na različnih področjih kulture in umetnosti. Gradivo je nastalo v okviru nacionalnega medresorskega projekta Kulturni bazar 2023 za strokovni posvet Potenciali povezovanja 2023.

September 2023
Nežka Štruc (ur.)

Gledališče zatiranih za krepitev moči skupnosti

Zbornik 2. konference gledališča zatiranih

Zbornik druge konference gledališča zatiranih, ki se je odvila v novembru 2021. Namen konference je bil preizpraševanje gledališča zatiranih kot potencialnega orodja za krepitev moči skupnosti in raziskovanje načinov za njegovo optimalno implementacijo, tako na slovenskih kot mednarodnih tleh.

KUD Transformator

2022
Gorazd Andrejč

Religijski pojmovnik za mlade

Verovanje v nadnaravno, duhovnost in religije spremljajo človeka na raznolike načine že od nekdaj. Pojmovnik predstavi največje svetovne religije, njihov zgodovinski razvoj, medsebojno vplivanje, konflikte in vlogo v družbi. Posebno poglavje posveti soočenju religij z razumom in znanostjo.

Založba Aristej

2018
Darja Zaviršek

Družinski pojmovnik za mlade

Družine so prostor človeške zasebnosti, a nanje od nekdaj vplivajo zunanje prisile in interesi državnih, religijskih in gospodarskih ustanov. Knjiga predstavi pestrost družin nekoč in danes, ko sta ljubezen in svobodna izbira osnovna gradnika družin, na kar je močno vplivala osvoboditev žensk.

Založba Aristej

2020
Kristina Toplak

Migracijski pojmovnik za mlade

Vse o migracijah, ki niso nov pojav, saj so se ljudje selili že v prazgodovini, le z razvojem transporta in globalizacijo so potovanja postala lažja. Ljudje se selijo zaradi delovnih obveznosti, študija, želje po boljšem življenju ali pa bežijo pred vojnami, nasiljem, lakoto in okoljskimi spremembami.

Založba Aristej

2019
Maja Godina – Golija

Prehranski pojmovnik za mlade

Kako so se ljudje prehranjevali nekoč, kako so na spreminjanje jedi in obrokov vplivali čas, geografsko in družbeno okolje, kako so se oblikovale navade pri jedi in prenašalo kuharsko znanje. V knjigi se seznanimo tudi z jedmi, ki so jih pripravljali ljudje na slovenskem podeželju in v mestih.

Založba Aristej

2006
Gašper Troha

Ujetniki svobode

Pregled slovenskih dram, napisanih med leti 1943 in 1990, ki jih avtor interpretira v njihovem odnosu do oblasti in razvrsti v štiri žanre. Knjiga postavlja osnovo za nacionalno zgodovino dramatike.

Založba Aristej

2015
Jure Engelsberger, Jerca Cvetko

Ježek Janček

Prvi slovenski tiskani kamišibaj, s katerim lahko to priljubljeno ljudsko pravljico pripovedujete otrokom na način kamišibaja. Sestavljen je iz listov, vloženih v mapo. Na sprednji strani listov, ki jih vidi občinstvo, so barvne ilustracije, na zadnji strani pa besedilo, ki ga bere pripovedovalec.

Založba Aristej

2021
 

Sorodne povezave