PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Spretnosti za kulturno življenje

Deseti forum EPUO

6. december 2022

Prek Zoom povezave

Od 14.00 do 17.00

Brezplačno

dogodek / novica

Spretnosti za kulturno življenje

preberi več

Na tokratnem forumu se bomo dotaknili marsičesa, predvsem pa ponudili konkretne priložnosti za vstopanje v tesno prepletena svetova učenja in kulture. Seveda ni naključje, da nam bo to darilo prinesel sveti Miklavž, posebej znan po svoji darežljivosti. Dogodek bo potekal prek Zoom povezave.

Izdelek brez naslova (1)

Kultura in učenje sta imeniten vseživljenjski par! Sploh se ne ve, kdo je pomembnejši, in to se pri pravem partnerstvu tudi spodobi.

Učenje krepi naše zavedanje o lastni kulturni identiteti in nas usposablja za njeno izražanje. Spodbuja našo ustvarjalnost, pa tudi zanimanje za kulturno dogajanje v širšem okolju. Pogled nam usmerja h kulturni dediščini ter podpira njeno prenašanje iz roda v rod. Učenje nam odpira obzorja, saj nas navaja na spoznavanje in spoštovanje razlik ter kulturnih vrednot drugih. In še bi lahko naštevali.

Kultura je temelj dobrega učenja in ustvarjalnosti, povečuje posameznikovo usposobljenost za ustvarjanje duhovnih predstav, omogoča izražanje in sporazumevanje v različnih jezikih v svetu skupnih simbolov ter delovanje v skladu s skupnimi vrednotami. Kultura podpira razvoj posameznika in družbe ter njuno interakcijo.

Uspešna naveza kulture in učenja torej bogati naša življenja in širi naš doživljajski svet. Obenem nas medsebojno povezuje, navdihuje in radosti. Daje nam glas v družbi in ponuja načine njegovega izražanja – tudi ko gre za spoprijemanje s sodobnimi izzivi, kot so zelena in digitalna preobrazba, skrb za zdravje in dobro počutje … Vzpostavlja mostove med generacijami in civilizacijami.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave