PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Spretnosti za kulturno življenje

Deseti forum EPUO

6. december 2022

Prek Zoom povezave

Od 14.00 do 17.00

Brezplačno

dogodek / novica

Spretnosti za kulturno življenje

preberi več

Na tokratnem forumu se bomo dotaknili marsičesa, predvsem pa ponudili konkretne priložnosti za vstopanje v tesno prepletena svetova učenja in kulture. Seveda ni naključje, da nam bo to darilo prinesel sveti Miklavž, posebej znan po svoji darežljivosti. Dogodek bo potekal prek Zoom povezave.

Izdelek brez naslova (1)

Kultura in učenje sta imeniten vseživljenjski par! Sploh se ne ve, kdo je pomembnejši, in to se pri pravem partnerstvu tudi spodobi.

Učenje krepi naše zavedanje o lastni kulturni identiteti in nas usposablja za njeno izražanje. Spodbuja našo ustvarjalnost, pa tudi zanimanje za kulturno dogajanje v širšem okolju. Pogled nam usmerja h kulturni dediščini ter podpira njeno prenašanje iz roda v rod. Učenje nam odpira obzorja, saj nas navaja na spoznavanje in spoštovanje razlik ter kulturnih vrednot drugih. In še bi lahko naštevali.

Kultura je temelj dobrega učenja in ustvarjalnosti, povečuje posameznikovo usposobljenost za ustvarjanje duhovnih predstav, omogoča izražanje in sporazumevanje v različnih jezikih v svetu skupnih simbolov ter delovanje v skladu s skupnimi vrednotami. Kultura podpira razvoj posameznika in družbe ter njuno interakcijo.

Uspešna naveza kulture in učenja torej bogati naša življenja in širi naš doživljajski svet. Obenem nas medsebojno povezuje, navdihuje in radosti. Daje nam glas v družbi in ponuja načine njegovega izražanja – tudi ko gre za spoprijemanje s sodobnimi izzivi, kot so zelena in digitalna preobrazba, skrb za zdravje in dobro počutje … Vzpostavlja mostove med generacijami in civilizacijami.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Na posvetu se bomo pogovarjali o pomenu branja v družini in pomembnosti družinske pismenosti tako za posameznike kot družbo nasploh. Razpravljali bomo o položaju družinske pismenosti v Sloveniji, raziskali, kakšne dejavnosti za družine že potekajo in jih nekaj tudi podrobneje spoznali.

aktualnox

Mesta knjižnica Ljubljana

5. april 2023

V sredo, 5. aprila, bo potekal simpozij Pionirske z naslovom Posebne knjige – posebne zgodbe. Sodelovali bodo dr. Aksinja Kermauner, Vinko Möderndorfer, dr. Marija Anderluh, Majda Mramor, Igor Plohl, Juana Cortéz Amunariz, dr. Tina Bilban, Ida Mlakar Črnič in mag. Darja Lavrenčič Vrabec.

aktualnox

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

25. marca

Na praktični delavnici Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO se bodo udeleženci po metodologiji improvizacijskega gledališča prizkusili v različnih igrah, skozi katere bodo bolje spoznali manifestacije različnih čustev in njihovo uprizarjanje.

zaključenox

Animirani film (od teorije do izvedbe)

Dvodnevna delavnica za pedagoške delavce

Pionirski dom

11. marec 2023 do 12. marec 2023

Pionirski dom pripravlja dvodnevno izobraževanje na temo animiranega filma. Izobraževanje je kombinacija teoretičnega (zgodovina in razvoj animiranega filma, ogled in diskusija o filmih) in praktičnega dela, v katerem bodo udeleženci izdelali kratek animirani film na osnovi predhodno izdelane zgodbe.


zaključenox

Sorodne povezave