PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Spretnosti za kulturno življenje

Deseti forum EPUO

6. december 2022

Prek Zoom povezave

Od 14.00 do 17.00

Brezplačno

dogodek / novica

Spretnosti za kulturno življenje

preberi več

Na tokratnem forumu se bomo dotaknili marsičesa, predvsem pa ponudili konkretne priložnosti za vstopanje v tesno prepletena svetova učenja in kulture. Seveda ni naključje, da nam bo to darilo prinesel sveti Miklavž, posebej znan po svoji darežljivosti. Dogodek bo potekal prek Zoom povezave.

Izdelek brez naslova (1)

Kultura in učenje sta imeniten vseživljenjski par! Sploh se ne ve, kdo je pomembnejši, in to se pri pravem partnerstvu tudi spodobi.

Učenje krepi naše zavedanje o lastni kulturni identiteti in nas usposablja za njeno izražanje. Spodbuja našo ustvarjalnost, pa tudi zanimanje za kulturno dogajanje v širšem okolju. Pogled nam usmerja h kulturni dediščini ter podpira njeno prenašanje iz roda v rod. Učenje nam odpira obzorja, saj nas navaja na spoznavanje in spoštovanje razlik ter kulturnih vrednot drugih. In še bi lahko naštevali.

Kultura je temelj dobrega učenja in ustvarjalnosti, povečuje posameznikovo usposobljenost za ustvarjanje duhovnih predstav, omogoča izražanje in sporazumevanje v različnih jezikih v svetu skupnih simbolov ter delovanje v skladu s skupnimi vrednotami. Kultura podpira razvoj posameznika in družbe ter njuno interakcijo.

Uspešna naveza kulture in učenja torej bogati naša življenja in širi naš doživljajski svet. Obenem nas medsebojno povezuje, navdihuje in radosti. Daje nam glas v družbi in ponuja načine njegovega izražanja – tudi ko gre za spoprijemanje s sodobnimi izzivi, kot so zelena in digitalna preobrazba, skrb za zdravje in dobro počutje … Vzpostavlja mostove med generacijami in civilizacijami.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave