PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Pravljični studio

Decembrska pripovedovalska delavnica za učitelje in predstavitev pripovedovalskih orodij

14. december in 15. december 2022

Mestna knjižnica Kranj in Mariborska knjižnica

Brezplačno

Izdelek brez naslova-5
Ilustracija: Matija Medved

Projekt Pravljični studio, ki ga razvijamo na Vodnikovi domačiji Šiška, je nastal iz prepričanja, da so prav otroci lahko zelo ustvarjalni pripovedovalci ter da je zelo pomembno, da odrasli, učitelji in vzgojitelji, starši in stari starši, ta potencial prepoznamo in ga dejavno podpremo.
Delavnica, ki jo vodi pripovedovalka in idejna vodja projekta Špela Frlic, je namenjena predstavitvi pripovedovalskih orodij in mogočih načinov vključevanja pripovedovanja pri delu z otroki. Še posebej toplo vabimo vzgojitelje, učitelje, ki poučujejo otroke 1. triade OŠ, in šolske knjižničarje. Delavnica je za udeležence brezplačna, ob zaključku pa prejmejo potrdilo o udeležbi.

Na voljo sta dva termina:
KRANJ / 14. 12. 2022 / 13.30–15.30 v prostorih Mestne knjižnice Kranj
MARIBOR / 15. 12. 2022 / 14.00–16.00 v prostorih Mariborske knjižnice
Prijave sprejemamo na pravljicni.studio@divjamisel.org do zapolnitve mest.
Več informacij o projektu na www.pravljicnistudio.si.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave