PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov

Strokovni posvet

26. januar 2023

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

Od 12.00 do 20. ure

dogodek / novica

Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov

preberi več

Mesto žensk v sodelovanju z Moderno galerijo vabi na strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov v četrtek, 26. januarja 2023, od 12. do 20. ure v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi ulici 3 v Ljubljani.

Mesto žensk

Program vključuje predavanje Darje Štirn o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se obračajo k svetu. Sledi voden ogled razstave Umetnost na delu z Adelo Železnik, nato pa vrsta sodelovalno naravnanih predstavitev učnih gradiv in pripomočkov Mesta žensk. Ti so namenjeni vsem, ki z ustvarjanjem, doživljanjem in reflektiranjem sodobne umetnosti želite nasloviti spolno neenakost in poti do enakosti ter tako spodbujati enake možnosti otrok in mladih med šolanjem.

Na usposabljanje vabimo strokovne delavke/-ce osnovnih šol (zadnja triada) in srednjih šol ter svetovalne službe. Vabimo tudi vse, ki se posvečate kulturno-umetnostni vzgoji v mladinskih centrih, nevladnih organizacijah in drugod. Prijave sprejemamo do 19. januarja 2023.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave