PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov

Strokovni posvet

26. januar 2023

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

Od 12.00 do 20. ure

dogodek / novica

Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov

preberi več

Mesto žensk v sodelovanju z Moderno galerijo vabi na strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja za enakost spolov v četrtek, 26. januarja 2023, od 12. do 20. ure v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi ulici 3 v Ljubljani.

Mesto žensk

Program vključuje predavanje Darje Štirn o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se obračajo k svetu. Sledi voden ogled razstave Umetnost na delu z Adelo Železnik, nato pa vrsta sodelovalno naravnanih predstavitev učnih gradiv in pripomočkov Mesta žensk. Ti so namenjeni vsem, ki z ustvarjanjem, doživljanjem in reflektiranjem sodobne umetnosti želite nasloviti spolno neenakost in poti do enakosti ter tako spodbujati enake možnosti otrok in mladih med šolanjem.

Na usposabljanje vabimo strokovne delavke/-ce osnovnih šol (zadnja triada) in srednjih šol ter svetovalne službe. Vabimo tudi vse, ki se posvečate kulturno-umetnostni vzgoji v mladinskih centrih, nevladnih organizacijah in drugod. Prijave sprejemamo do 19. januarja 2023.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave