PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Pesniki sedanjosti, glasovi prihodnosti

Pomembnost branja v šolskem sistemu

11. november 2022

Pionirski dom

Med 9.00 in 20.00

Brezplačno

dogodek / novica

Pesniki sedanjosti, glasovi prihodnosti

preberi več

Izdelek brez naslova-73
Foto: Igor Sukur

Konferenca predstavlja uvod v izjemen nov mednarodni projekt sodelovanja »Poets of Today – Voices of Tomorrow«, ki bo omogočil aktivno sodelovanje učiteljev/-ic in pesnikov/-ic.

Skozi projekt bomo odkrivali nove performativne načine za predstavitev poezije na različnih literarnih dogodkih in na šolah.

Konferenca bo združila pomembne strokovnjake in strokovnjakinje, pesnike in pesnice, predavatelje in predavateljice, ki na podlagi številnih izkustvenih praks pričajo o pomembnosti branja.

Kaj lahko skupaj naredimo in kako nagovoriti mlade je le ena izmed odprtih tem, ki jih bomo tekom konference odprli.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

zaključenox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave