PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

V gledališče z 2. triado OŠ

Kakšne so želje in kakšna je ponudba?

16. november 2022

Slovenski gledališki inštitut

Ob 17.00

Načrtovanje gledališkega obiska z učenci 2. triade je za učitelje in koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje nemalokrat izziv, saj pogrešajo ponudbo ustreznih predstav za to starostno skupino. Ali res obstaja pomanjkanje profesionalnih gledaliških uprizoritev za 10- in 11-letnike? Je učence 2. in delno še 3. triade res težje nagovoriti kot pa mlajše ali starejše? Kako dobro poznajo ustvarjalci svoje občinstvo in vedo, kaj si želi?

O teh in drugih vprašanjih se bomo na strokovnem omizju pogovarjali s teatrologinjo in kritičarko Mašo Radi Buh, razvojno psihologinjo Martino Peštaj, pedagoginjo Blanko Gombač ter z gledališko ustvarjalko Marušo Kink. Pogovor bo vodila Sandra Jenko, urednica spletne platforme Zlata paličica.

Prijave na sandra.jenko@slogi.si.

 

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave