PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

Spremljevalni program Kulturnega bazarja v regiji 2023

11. oktober 2023

Gledališče Koper

Od 14:00 do 18:30

Brezplačno

dogodek / novica

Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

preberi več

V okviru Kulturnega bazarja v regiji bo v sredo, 11. oktobra, v Gledališču Koper potekal spremljevalni program, ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva. Posvet je namenjen vodstvom vzgojno-izobraževalnih zavodov, županom in županjam, njihovim pomočnicam in pomočnikom ter odgovornim za kulturne in vzgojno-izobraževalne oziroma družbene dejavnosti v lokalnih skupnostih in vodstvom kulturnih ustanov.

Izdelek brez naslova-86
Foto © arhiv Gledališča Koper

Na posvetu se bomo osredotočili na razvoj občinstev, hkrati pa želimo z vključevanjem deležnikov spodbuditi skupen medresorski in tudi širši mednarodni razmislek o obstoječih sistemskih rešitvah in spodbudah kulturne politike na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter preučiti možnosti, kako bi skupaj z različnimi politikami (vzgoja in izobraževanje, turizem, zdravje, okolje in prostor …) odpravili morebitne ovire in pomanjkljivosti ter tako prispevali k oblikovanju predlogov za nove korake k (med)regijskemu sodelovanju na področju kulture oziroma kulturno-umetnostne vzgoje.

Na strokovni posvet se prijavite na e-naslovu Kulturnega bazarja vilja.lukan@kulturnibazar.si. Zaradi prostorske omejitve priporočamo, da svojo prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 5. oktobra 2023.

Vas in vaše sodelavke in sodelavce vljudno vabimo tudi na celodnevno nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji, ki bo 12. oktobra 2023 v Gledališču Koper.

Organizatorji Kulturnega bazarja v regiji smo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper, izvršni producent Gledališče Koper in koproducent Cankarjev dom Ljubljana. Občine slovenske Istre – Piran, Izola, Koper in Ankaran skupaj podpirajo izvedbo Kulturnega bazarja v regiji 2023.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave