PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

Spremljevalni program Kulturnega bazarja v regiji 2023

11. oktober 2023

Gledališče Koper

Od 14:00 do 18:30

Brezplačno

dogodek / novica

Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

preberi več

V okviru Kulturnega bazarja v regiji bo v sredo, 11. oktobra, v Gledališču Koper potekal spremljevalni program, ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva. Posvet je namenjen vodstvom vzgojno-izobraževalnih zavodov, županom in županjam, njihovim pomočnicam in pomočnikom ter odgovornim za kulturne in vzgojno-izobraževalne oziroma družbene dejavnosti v lokalnih skupnostih in vodstvom kulturnih ustanov.

Izdelek brez naslova-86
Foto © arhiv Gledališča Koper

Na posvetu se bomo osredotočili na razvoj občinstev, hkrati pa želimo z vključevanjem deležnikov spodbuditi skupen medresorski in tudi širši mednarodni razmislek o obstoječih sistemskih rešitvah in spodbudah kulturne politike na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter preučiti možnosti, kako bi skupaj z različnimi politikami (vzgoja in izobraževanje, turizem, zdravje, okolje in prostor …) odpravili morebitne ovire in pomanjkljivosti ter tako prispevali k oblikovanju predlogov za nove korake k (med)regijskemu sodelovanju na področju kulture oziroma kulturno-umetnostne vzgoje.

Na strokovni posvet se prijavite na e-naslovu Kulturnega bazarja vilja.lukan@kulturnibazar.si. Zaradi prostorske omejitve priporočamo, da svojo prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 5. oktobra 2023.

Vas in vaše sodelavke in sodelavce vljudno vabimo tudi na celodnevno nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji, ki bo 12. oktobra 2023 v Gledališču Koper.

Organizatorji Kulturnega bazarja v regiji smo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper, izvršni producent Gledališče Koper in koproducent Cankarjev dom Ljubljana. Občine slovenske Istre – Piran, Izola, Koper in Ankaran skupaj podpirajo izvedbo Kulturnega bazarja v regiji 2023.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave