PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Za odrom, Pismenost za gledališče

Strokovno usposabljanje

September 2023

SNG Drama Ljubljana in Slovenski gledališki inštitut

dogodek / novica

Za odrom, Pismenost za gledališče

preberi več

Izdelek brez naslova-91

Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju s SNG Drama Ljubljana že vrsto let izvaja strokovno izobraževanje gledališkega opismenjevanja za strokovne delavce iz vzgoje, izobraževanja in kulture. V sezoni 2023/24 smo program preoblikovali, da bi gledališče in gledališko umetnost zajeli v najširšem kontekstu. Udeleženci bodo na rednih mesečnih srečanjih spoznavali gledališče preteklosti in sedanjosti ter dobivali vpogled v zakulisje muzeja in gledališča.
Na vodenjih, pogovorih in delavnicah se bodo srečevali z različnimi gledališkimi poklici, izkusili potek dela v gledališču ter skupaj širili svoja gledališka obzorja. Izvajata: Sandra Jenko (SLOGI) in Špela Šinigoj (Drama). Termin izvedbe: od septembra 2023 do maja 2024, v obsegu vsaj 16 ur. Prvi datum srečanja v septembru sporočimo po prijavi.

 

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave