PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Skrb za (so)človeka: duševno zdravje pedagoginj in pedagogov ter mladih

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

28. november 2023

Dvorana dijaškega doma Tabor

Od 9:30 do 17:00

39,40 eur

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk vabi na strokovno usposabljanje Skrb za (so)človeka, ki bo potekalo v torek, 28. novembra 2023, od 9.30 do 17.00 v Dvorani dijaškega doma Tabor (Kotnikova ulica 4) v Ljubljani.

Izdelek brez naslova-87

Program vključuje uvodno predavanje strokovnjakinje za duševno zdravje dr. Metke Kuhar – Razumevanje duševnega zdravja v Sloveniji: Statistični podatki in strategije za pedagoge in mladino. Sledi izkustvena delavnica Kako poskrbeti zase in preprečiti izgorelost pod vodstvom mag. Urške Jež. Nadgradila jo bo predstavitev priročnika Kako z umetnostjo raziskovati razmerja moči med spoli, ki jo bo izvedla prof. Sara Šabec. Posvet se bo zaključil s predstavo Na tleh v izvedbi Maje Dekleva Lapajne in Alenke Marinič, ki ji bo sledil pogovor z umetnicama.

Cilji programa:
● prepoznati in spremeniti tiste samoumevnosti v vsakdanjem življenju v šolah (dnevno rutino, predsodke, stereotipe, preobremenjenost, dejavnike tveganja), ki pomenijo oviro pri dobrem počutju na delovnem mestu;
● razumevanje tematike spola, kot pomembna dejavnika skrbi za dobrobit mladih in zaposlenih v šolskem sistemu;
● izpostaviti dobre prakse, umetniška dela in učna gradiva, na katere se strokovni delavci in delavke VIZ pri tem lahko oprejo;
● zagotoviti večjo mero sodelovanja, soustvarjanja in soodločanja v vzgojno-izobraževalnih institucijah.

Strokovni posvet je vključen v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

zaključenox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave