PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Skrb za (so)človeka: duševno zdravje pedagoginj in pedagogov ter mladih

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

28. november 2023

Dvorana dijaškega doma Tabor

Od 9:30 do 17:00

39,40 eur

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk vabi na strokovno usposabljanje Skrb za (so)človeka, ki bo potekalo v torek, 28. novembra 2023, od 9.30 do 17.00 v Dvorani dijaškega doma Tabor (Kotnikova ulica 4) v Ljubljani.

Izdelek brez naslova-87

Program vključuje uvodno predavanje strokovnjakinje za duševno zdravje dr. Metke Kuhar – Razumevanje duševnega zdravja v Sloveniji: Statistični podatki in strategije za pedagoge in mladino. Sledi izkustvena delavnica Kako poskrbeti zase in preprečiti izgorelost pod vodstvom mag. Urške Jež. Nadgradila jo bo predstavitev priročnika Kako z umetnostjo raziskovati razmerja moči med spoli, ki jo bo izvedla prof. Sara Šabec. Posvet se bo zaključil s predstavo Na tleh v izvedbi Maje Dekleva Lapajne in Alenke Marinič, ki ji bo sledil pogovor z umetnicama.

Cilji programa:
● prepoznati in spremeniti tiste samoumevnosti v vsakdanjem življenju v šolah (dnevno rutino, predsodke, stereotipe, preobremenjenost, dejavnike tveganja), ki pomenijo oviro pri dobrem počutju na delovnem mestu;
● razumevanje tematike spola, kot pomembna dejavnika skrbi za dobrobit mladih in zaposlenih v šolskem sistemu;
● izpostaviti dobre prakse, umetniška dela in učna gradiva, na katere se strokovni delavci in delavke VIZ pri tem lahko oprejo;
● zagotoviti večjo mero sodelovanja, soustvarjanja in soodločanja v vzgojno-izobraževalnih institucijah.

Strokovni posvet je vključen v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave