PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Jeziki v poklicnem in strokovnem izobraževanju

28. junij 2023

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Ižanska cesta 10, Ljubljana

Vljudno vas vabimo na posvet Jeziki v poklicnem in strokovnem izobraževanju, ki bo v sredo, 28. junija 2023, v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Posvet je namenjen vsem, ki se ukvarjate s poučevanjem maternega in tujih jezikov, pa tudi drugim učiteljem in strokovnim delavcem v srednjih poklicnih in strokovnih šolah. Osrednja tema posveta je razvijanje sporazumevalne zmožnosti posameznika, ki mu omogoča uspešno vključevanje tako v poklicno kot zasebno in javno življenje. Razmišljali bomo o vlogi učnega jezika, tujih jezikov, strokovnega jezika, raznojezičnosti in medkulturnosti v spreminjajočih se okoliščinah.

Plenarna predavanja bomo nadgradili s primeri iz pedagoške prakse, v okviru katerih bodo predstavljeni inovativni pristopi in različne pedagoške izkušnje pri poučevanju jezikov, modeli za medjezikovno in medkulturno povezovanje ter pomen razvijanja branja in bralne kulture med mladimi. Posvet bomo zaključili z okroglo mizo.

Na posvet se lahko prijavite v spletni aplikaciji Katis do 20. junija 2023 oziroma do zapolnitve mest. Kotizacije ni, udeleženci prejmete ustrezna potrdila.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave