PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Festival Plavajoči grad

12 vrhunskih perfomativnih, gibalnih in glasbenih delavnic pred začetkom festivala

Od 17. do 30. julija 2023

Grad Snežnik

Untitled design (17)

Dvanajst intenzivnih mojstrskih delavnic bo v obdobju med 17. in 30. 7. 2023 potekalo na istem mestu kot Etno Histeria World Orchestra in Festival Plavajoči Grad: globoko v snežniških gozdovih pri Gradu Snežnik. Okoli 200 glasbenikov, cirkusantov, animatorjev, plesalcev, igralcev, lutkarjev in akrobatov bo izpopolnjevalo svoje veščine z izkušenimi mentorji, ob večerih pa se bodo družili ob jam- sessionih, predstavah in plesu. Proces delavnic se bo navezal na vizualne instalacije ali odre, ki jih bo izdelalo 30 scenografov in scenografk, vzpodbujali pa bomo tudi medžanrska sodelovanja med samimi masterklasi (npr. akrobacija + free style rap + ples). Končna produkcija se bo izvedla v obliki performativno- vizualnega okolja na festivalu Plavajoči Grad med 27. in 30. julijem. Odvisno od procesa, se lahko produkcija posamezne delavnice razvije v predstavo, instalacijo, koncert, intervencijo, procesijo, animacijo ali kombinacijo vsega.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave