PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Festival Plavajoči grad

12 vrhunskih perfomativnih, gibalnih in glasbenih delavnic pred začetkom festivala

Od 17. do 30. julija 2023

Grad Snežnik

Untitled design (17)

Dvanajst intenzivnih mojstrskih delavnic bo v obdobju med 17. in 30. 7. 2023 potekalo na istem mestu kot Etno Histeria World Orchestra in Festival Plavajoči Grad: globoko v snežniških gozdovih pri Gradu Snežnik. Okoli 200 glasbenikov, cirkusantov, animatorjev, plesalcev, igralcev, lutkarjev in akrobatov bo izpopolnjevalo svoje veščine z izkušenimi mentorji, ob večerih pa se bodo družili ob jam- sessionih, predstavah in plesu. Proces delavnic se bo navezal na vizualne instalacije ali odre, ki jih bo izdelalo 30 scenografov in scenografk, vzpodbujali pa bomo tudi medžanrska sodelovanja med samimi masterklasi (npr. akrobacija + free style rap + ples). Končna produkcija se bo izvedla v obliki performativno- vizualnega okolja na festivalu Plavajoči Grad med 27. in 30. julijem. Odvisno od procesa, se lahko produkcija posamezne delavnice razvije v predstavo, instalacijo, koncert, intervencijo, procesijo, animacijo ali kombinacijo vsega.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave