PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Slovenija rada bere

Osrednji simpozij

26. novembra 2024

Ljubljana

Ob pripravah na gostovanja Slovenije kot častne gostje na knjižnih sejmih v Frankfurtu 23 in Bologni 24 smo sodelavci s področja bralne kulture za otroke in mlade bralce pripravili celovit pregled naših dejavnosti, ki so primerne tudi za mednarodni prostor.
Izbor vsebin za konferenco je nastal na podlagi publikacije Slovenija Loves Reading, ki je bila za promocijske namene prevedena v angleščino, nemščino in italijanščino.

Slovenskim mentorjem branja želimo na jesenskem simpoziju predstaviti izkušnjo in vsebine konference v Bologni ter predstaviti publikacijo v slovenskem jeziku. Publikacija bo v slovenščini za izdajo pripravljena ravno v jesenskem času. dr. Miha Kovač nam bo predstavil razmišljanje o vse bolj aktualni temi umetne inteligence, govorili bomo medgeneracijskem branju, stanju založništva v Sloveniji ter skušali poglobljeno in celostno predstaviti nekatere oblike zbranih bralnospodbujevalnih praks, ki dobro delujejo v različnih šolskih in knjižničnih okoljih. Tako bomo skupaj iskali odgovore na aktualna vprašanja, s katerimi se srečujejo mentorji branja pri svojem delu.

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 22. novembra 2024 (datum za odjavo: 24. november 2024).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave