PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Glasba za otroke in mladino

Nacionalni posvet

17. oktober 2023

Cankarjev dom

Brezplačno

Bazar
Foto: Nada Žgank

Na prvem medresorskem strokovnem posvetu o kulturno-umetnostni vzgoji (KUV) na področju glasbene umetnosti bomo odprli vprašanje o položaju KUV na področju glasbe, o praksah in potencialih sodelovanja med kulturnimi ustanovami in vzgojno-izobraževalnimi zavodi (VIZ) ter o sodobnih izzivih za vzgojo mladih poslušalcev in glasbenikov. Skozi strokovno razpravo in predstavitev primerov dobrih praks se bomo soočili z načini predstavljanja in približevanja glasbe otrokom in mladini, se pogovorili o načinih oblikovanja kakovostnih glasbenih vsebin za otroke in mlade, o potencialih povezovanja ter številnih drugih izzivih za vzgojo mladih poslušalcev.

 

Posvet je namenjen ravnateljem in strokovnim delavcem VIZ, direktorjem in strokovnim delavcem kulturnih ustanov, ki delujejo na področju ustvarjanja in predstavljanja glasbe mladim, ter glasbenim umetnikom in drugim, ki jih področje glasbe in KUV zanima ter ga želijo izboljševati. Organizatorji posveta smo ZRSŠ, MVI, MK in Cankarjev dom v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo glasbene mladine Slovenije in Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom – SIGIC.

Organizatorji posveta smo ZRSŠ, MVI, MK in Cankarjev dom v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo glasbene mladine Slovenije in Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom – SIGIC.
Program posveta in prijavnica bosta po 15. septembru objavljena na spletni strani ZRSŠ in portalu Kulturni bazar. Udeležba je brezplačna, udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

 

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave