PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Glasba za otroke in mladino

Nacionalni posvet

17. oktober 2023

Cankarjev dom

Brezplačno

Bazar
Foto: Nada Žgank

Na prvem medresorskem strokovnem posvetu o kulturno-umetnostni vzgoji (KUV) na področju glasbene umetnosti bomo odprli vprašanje o položaju KUV na področju glasbe, o praksah in potencialih sodelovanja med kulturnimi ustanovami in vzgojno-izobraževalnimi zavodi (VIZ) ter o sodobnih izzivih za vzgojo mladih poslušalcev in glasbenikov. Skozi strokovno razpravo in predstavitev primerov dobrih praks se bomo soočili z načini predstavljanja in približevanja glasbe otrokom in mladini, se pogovorili o načinih oblikovanja kakovostnih glasbenih vsebin za otroke in mlade, o potencialih povezovanja ter številnih drugih izzivih za vzgojo mladih poslušalcev.

 

Posvet je namenjen ravnateljem in strokovnim delavcem VIZ, direktorjem in strokovnim delavcem kulturnih ustanov, ki delujejo na področju ustvarjanja in predstavljanja glasbe mladim, ter glasbenim umetnikom in drugim, ki jih področje glasbe in KUV zanima ter ga želijo izboljševati. Organizatorji posveta smo ZRSŠ, MVI, MK in Cankarjev dom v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo glasbene mladine Slovenije in Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom – SIGIC.

Organizatorji posveta smo ZRSŠ, MVI, MK in Cankarjev dom v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo glasbene mladine Slovenije in Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom – SIGIC.
Program posveta in prijavnica bosta po 15. septembru objavljena na spletni strani ZRSŠ in portalu Kulturni bazar. Udeležba je brezplačna, udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

 

Prijava na posvet je v Katalogu KATIS (ključne besede: Nacionalni posvet Glasba za otroke in mladino).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave