PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Film in duševno zdravje

Strokovni posvet

17. oktober 2023

Kinodvor

Ob 13.30

Brezplačno

dogodek / novica

Film in duševno zdravje

preberi več

Bazar (20)

Vabljeni na strokovno srečanje na temo Film in duševno zdravje, ki bo v torek, 17. oktobra 2023, ob 13.30 v Kinodvoru. Ogledali si bomo program kratkih filmov V moji koži: prikrito življenje razreda. Predstavili bomo dejavnosti, ki so na voljo po vsej Sloveniji, gradiva, ki so v pomoč pedagogom in strokovnim delavcem ob programu, ter priporočilni seznam filmov na temo duševnega zdravja za različne starostne skupine.

Pogovor po ogledu filmov bo vodil prof. dr. Robi Kroflič, teoretik vzgoje z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegova sogovornica bo Maša Gril, specialna pedagoginja na Osnovni šoli Šenčur, območna koordinatorica za zagovorništvo otrok pri Varuhu človekovih pravic in večna prostovoljka.

Strokovno srečanje je namenjeno strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije, mentorjem, filmskim pedagogom in pedagoginjam, sodelavcem sodelujočih kinematografov. Udeležba je brezplačna, obvezna je prijava – prijavnica. Več o strokovnem srečanju na povezavi.

Strokovna srečanja organizira Kinodvor v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Tokratno strokovno srečanje poteka tudi v sodelovanju in s podporo Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja (NIJZ) – program MIRA v okviru projekta Film in duševno zdravje.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Digitalizacija in poklici prihodnosti

KATIS izobraževanje v Računalniškem muzeju

Računalniški muzej

9., 16. in 23. november 2023

Program je zastavljen tako, da udeleženci in udeleženke najprej poglobljeno spoznajo zgodovino računalništva in digitalizacije družbe ter principe računalniškega mišljenja in pridobijo tematsko usmerjene uvide v določene razvojne faze interakcije med človekom in tehnologijo s pomočjo vsebin stalne razstave Računalniškega muzeja in primerkov strojne in programske opreme iz naše bogate…

zaključenox

S knjigo v svet

Osrednji simpozij Bralne značke

Gospodarsko razstavišče

21. november 2023

Naš tradicionalni novembrski simpozij S knjigo v svet bo potekal 21. novembra, prvi dan Slovenskega knjižnega sejma, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška 4).

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

9. november 2023

Na posvetovanju bodo pod drobnogled vzeli najstnike in branje ter si pogledali, kaj se dogaja na področju mladinske književnosti.

zaključenox

Improkluzija – metode improvizacijskega gledališča za šole

Izobraževanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju

Društvo IMPRO

18. november 2023, 20. januar in 20. april 2024

Udeleženci na treh enodnevnih delavnicah spoznajo osnovne metode improvizacijskega gledališča in pod vodstvom mentorjev raziskujejo, kako lahko v različnih okoliščinah te vključijo v učni proces. Izobraževanje vodijo izkušeni gledališki pedagogi in improvizatorji. Delavnice so primerne za vse strokovne delavce v VIZ, predhodno poznavanje impro gledališča ni potrebno.

aktualnox

Sorodne povezave