PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Strip v sliki in besedi (pa ne vedno)

Seminar

20. maj 2023

Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana

30 evrov

Izdelek brez naslova(6)

Vljudno vas vabimo na seminar »STRIP V SLIKI IN BESEDI (PA NE VEDNO)«, s katerim nagovarjamo vse, ki jih zanimata beseda in likovni jezik, vse, ki so ljubitelji stripa ali bi radi o njem izvedeli kaj več: vabimo učitelje in vzgojitelje, starše in bibliotekarje, likovnike in jezikoslovce, tiste, ki raziskujete ali poučujete književnost, da se nam pridružite 20. maja 2023 na Filozofski fakulteti.

O stripu bodo govorili tisti, ki se z njim veliko ukvarjajo:

avtor in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama,

striparja Ciril Horjak in David Krančan ter

kritičarka in sodelavka Stripburgerja Katja Štesl.

V zaključnem delu si boste kot prvi lahko ogledali nekaj intervjujev z znanimi slovenskimi striparji, ki so jih posneli sodelujoči študenti pri projektu Slovenski strip v sliki, besedi in slovarju, izbranem v okviru razpisa Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023, sofinanciranega s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Rok za prijavo: 17. 5. 2023. Rok za morebitno odjavo: 18. 5. 2023. Prijavite se lahko tukaj.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

zaključenox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave