PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

S knjigo v svet

Osrednji simpozij

21. november 2023

Gospodarsko razstavišče

Ob pripravah na gostovanja Slovenije kot častne gostje na knjižnih sejmih v Frankfurtu ’23 in Bologni ’24 smo sodelavci spodročja bralne kulture za otroke in mlade bralce pripravili celovit pregled naših dejavnosti, ki so primerne tudi za mednarodni prostor. Slovenskim mentorjem branja bomo na okrogli mizi predstavili del teh vsebin.
Z izborom predavateljev in tem bomo predstavili nekatere oblike zbranih bralno spodbujevalnih praks, ki dobro delujejo v različnih šolskih in jezikovnih okoljih. Med drugim se bomo posebej posvetili branju poučnih knjig ter vse bolj aktualni temi medgeneracijskega branja.

 

Povabili smo avstrijskega strokovnjaka in praktika s področja knjižničarstva in izobraževanja odraslih, ki bo predstavil nekatere projekte s področja promocije bralne kulture, zanimive tudi za naše okolje, ter spomnil na uspešne možnosti povezovanja med knjižnicami in šolami. Posvetil se bo tudi različnim oblikam promocije delovanja knjižnic, ki lahko učitelje (in vse druge izobraževalce) navdušijo za uporabo knjižnic in jih še bolj aktivno povabijo v svet knjig. Soorganizator simpozija je Mariborska knjižnica (revija Otrok in knjiga).

Iz šole v svet knjig; predavanje: dr. Wolfgang Moser
Medgeneracijsko branje v teoriji in praksi; predavanje: mag. Tilka Jamnik
Kaj početi s poučnimi knjigami?; predavanje: dr. Tina Bilban
S knjigo v svet – “Slovenija rada bere”. Predstavitev slovenskih programov in projektov bralne kulture v Frankfurtu in Bologni; okrogla miza z gosti): Manca Perko
Hiša selivka, knjiga za prvošolce; pogovor z Markom Kravosom: Darka Tancer Kajnih

 

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA, velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 16. novembra 2023 (datum za odjavo: 17. november 2023).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave