PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Mlado gledališče 2.0

V okviru festivala Borštnikovo srečanje

med 22. in 24. majem 2023

Maribor

Brezplačno

dogodek / novica

Mlado gledališče 2.0

preberi več

V okviru osrednjega slovenskega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje bo med 22. in 24. majem 2023 v Mariboru potekalo že šesto strokovno usposabljanje Mlado gledališče.

Mlado gledališče 2.0 vključuje mlade in hkrati nagovarja njihove odrasle – strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, ustvarjalce in umetniške/programske vodje pa tudi druge odgovorne odločevalce. Programsko osnovo tvori šest kakovostnih umetniških dogodkov raznolikih uprizoritvenih praks s spremljevalnimi vsebinami, tudi z namenom strokovnega pregleda in premisleka o dialoško najučinkovitejših uprizoritvenih sredstvih, zasnovanih z mislijo na razvoj oblik, metod in tehnik (1) vključevanja mladih za razvoj identitete, sebstva in moralne samopodobe, (2) gledališkega opismenjevanja ter (3) trajne gradnje gledaliških občinstev.

Predstavljen bo tudi spletni priročnik s primeri dobrih praks, ki lahko služi kot izhodišče, navdih in podpora pri snovanju dejavnosti razvoja mladih občinstev tako na vsebinski kot organizacijski in komunikacijski ravni.

Obisk festivalskih dogodkov Mladega gledališča je za udeležence usposabljanja brezplačen, festival zagotavlja popust pri hotelskih namestitvah, po zaključku pa udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na usposabljanju v obsegu 16 ur.

Mlado gledališče
foto: predstava Dokaži!

Rok za prijavo je podaljšan do 12. maja oz. do zapolnitve prostih mest.

Povezava na program >

Povezava na urnik usposabljanja >

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca >

Spletna brošura >

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave