PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Mlado gledališče 2.0

V okviru festivala Borštnikovo srečanje

med 22. in 24. majem 2023

Maribor

Brezplačno

dogodek / novica

Mlado gledališče 2.0

preberi več

V okviru osrednjega slovenskega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje bo med 22. in 24. majem 2023 v Mariboru potekalo že šesto strokovno usposabljanje Mlado gledališče.

Mlado gledališče 2.0 vključuje mlade in hkrati nagovarja njihove odrasle – strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, ustvarjalce in umetniške/programske vodje pa tudi druge odgovorne odločevalce. Programsko osnovo tvori šest kakovostnih umetniških dogodkov raznolikih uprizoritvenih praks s spremljevalnimi vsebinami, tudi z namenom strokovnega pregleda in premisleka o dialoško najučinkovitejših uprizoritvenih sredstvih, zasnovanih z mislijo na razvoj oblik, metod in tehnik (1) vključevanja mladih za razvoj identitete, sebstva in moralne samopodobe, (2) gledališkega opismenjevanja ter (3) trajne gradnje gledaliških občinstev.

Predstavljen bo tudi spletni priročnik s primeri dobrih praks, ki lahko služi kot izhodišče, navdih in podpora pri snovanju dejavnosti razvoja mladih občinstev tako na vsebinski kot organizacijski in komunikacijski ravni.

Obisk festivalskih dogodkov Mladega gledališča je za udeležence usposabljanja brezplačen, festival zagotavlja popust pri hotelskih namestitvah, po zaključku pa udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na usposabljanju v obsegu 16 ur.

Mlado gledališče
foto: predstava Dokaži!

Rok za prijavo je podaljšan do 12. maja oz. do zapolnitve prostih mest.

Povezava na program >

Povezava na urnik usposabljanja >

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca >

Spletna brošura >

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave