PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Dan habitata

Strokovno izobraževanje

27. september 2022

Ljubljana

59_habitat-izobrazevanje

Izobraževalni program Igriva arhitektura: Dan habitata zajema serijo različnih dejavnosti, ki se izvedejo v obsegu osmih ur ter udeleženca izobraževanja opremijo z vsemi potrebnimi znanji za izvajanje dejavnosti ob Dnevu habitata. V uvodnem delu se udeleženci seznanijo s programom Igriva arhitektura in obnovijo svoje znanje o izkustvenem učenju, se srečajo z nekaterimi dejavnostmi Centra arhitekture Slovenije ter izvedo, zakaj je danes bolj kot kadarkoli prej nujno otroke izobraževati o okolju, ki jih obdaja.

Na delavnici o opazovanju in vrednotenju okolja, ki jih obdaja, se udeleženci naučijo prepoznavati specifike lokalnega okolja in določiti dobre prakse v svoji okolici, hkrati pa pridobijo veščine, s katerimi lahko enako znanje posredujejo otrokom. Predavanji o trajnostni arhitekturi in podnebnih spremembah udeležence seznanita z nekaterimi ključnimi dognanji s področja varstva okolja in podnebnih sprememb, predvsem v povezavi z gradnjo in grajenim okoljem. Spoznajo tudi dolgoročni učinek, ki ga ima oblikovanje prostora na podnebje in skupni življenjski prostor, ter se naučijo razbirati in prepoznavati kakovostne pobude za trajnostni razvoj.

Subvencionirano ceno 8-urnega izobraževanja, program in prijavnico najdete v sistemu KATIS.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave