PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Branje za znanje

Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije

8. september 2023

Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana

8.30 do 16.55

Izdelek brez naslova(4)

Posvet Branje za znanje stopa na področje branja stvarne literature, čemur se v Sloveniji manj posvečamo. Z njim ozaveščamo o pomenu tovrstnega branja, predstavljamo pogled založnikov, bralcev in primere dobre prakse. Posvet bo skušal pokriti različne starostne stopnje, od vrtčevskih otrok do odraslih bralcev. Branje stvarne literature z razumevanjem je zelo pomembno tudi za razvijanje digitalne in medijske pismenosti. Predavatelji bodo med drugim predstavili pot od ideje do objave besedil na izbrane teme in spodbudili kritično branje stvarnih besedil. Posvet je namenjen strokovni in širši javnosti: vzgojiteljem, osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem vseh predmetov, zaposlenim v kulturnih ustanovah, ustvarjalcem stvarnih besedil, založnikom, staršem in vsem vedoželjnim bralcem.

Podrobnosti si lahko preberete v programu.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

zaključenox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave