PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Branje za znanje

Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije

8. september 2023

Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana

8.30 do 16.55

Izdelek brez naslova(4)

Posvet Branje za znanje stopa na področje branja stvarne literature, čemur se v Sloveniji manj posvečamo. Z njim ozaveščamo o pomenu tovrstnega branja, predstavljamo pogled založnikov, bralcev in primere dobre prakse. Posvet bo skušal pokriti različne starostne stopnje, od vrtčevskih otrok do odraslih bralcev. Branje stvarne literature z razumevanjem je zelo pomembno tudi za razvijanje digitalne in medijske pismenosti. Predavatelji bodo med drugim predstavili pot od ideje do objave besedil na izbrane teme in spodbudili kritično branje stvarnih besedil. Posvet je namenjen strokovni in širši javnosti: vzgojiteljem, osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem vseh predmetov, zaposlenim v kulturnih ustanovah, ustvarjalcem stvarnih besedil, založnikom, staršem in vsem vedoželjnim bralcem.

Podrobnosti si lahko preberete v programu.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave