PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Bralne čajanke na daljavo

21. september 2023 do 16. maj 2024

Prek spleta

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NADALJAVO II. (8 ur) – Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej!
Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

 

 

BRALNE ČAJANKE 2022/2023 I. (2023) (8 ur)

21. september: Hiša selivka, slikanica za prvošolce: 80 let Marka Kravosa; okrogla miza z gosti: Manca Perko

12. oktober: Zakaj je dobro brati poučne knjige?; okrogla miza z gosti: dr. Tina Bilban
9. november: #športajmoinberimo: dr. Sabina Fras Popović
in Izbori knjig in Priporočilnica: mag. Tilka Jamnik

7. december: S knjigo v svet; Bologna 2024; okrogla miza z gosti: Petra Potočnik in S knjigo v svet med Slovenci v zamejstvu in po svetu: dr. Tatjana Vučajnk

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA, velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 18. septembra 2023 (datum za odjavo: 20. september 2023).

BRALNE ČAJANKE 2023/2024 II. (2024) (8 ur)

15. februar: Stripi; okrogla miza z gosti: Petra Potočnik
14. marec: Predstavitev projekta “Bralni motivatorji v digitalni dobi: novi pristopi zapeljevanja v branje v osnovni šoli”: dr. Ana Vogrinčič Čepič
18. april: Bralnospodbujevalna akcija ob 2. april; okrogla miza z gosti: mag. Tilka Jamnik
in Branje in najstniki; okrogla miza z gosti: Metka Kostanjevec
16. maj: Predstavitev zbirke Zlata bralka/zlati bralec; okrogla miza z gosti: Manca Perko

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA, velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 12. februarja 2024 (datum za odjavo: 14. februar 2024).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

8. oktobra 2024

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti.

aktualnox

Prek Zoom aplikacije

Od 20. do 23. maja 2024

"Pismenost je bistvena za človekov razvoj./…/ Ko govorimo o pismenosti, mislimo na zmožnost branja in pisanja na taki ravni, da posamezniki lahko učinkovito razumejo in uporabljajo pisno komunikacijo v vseh medijih (tiskanih in elektronskih), kar vključuje tudi digitalno pismenost." 

zaključenox

V SNG Maribor v letu 2024 pripravljajo strokovno izobraževanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, ki obsega aktivni ogled predstave, pogovore pred predstavo, refleksijo po njej in vodenje po gledališču.

zaključenox

Pionirski dom organizira dvodnevno intenzivno izobraževanje za učitelje v OŠ in SŠ ter ostale delavce v VIZ in kulturi. Poglobili se boste v bogastvo izraznosti polja filmskega dokumentarizma, ki pripoveduje o resničnosti in skozi njo na številne ustvarjalno vznemirljive načine, ter ob tem praktično izkusili, kako sami lahko izvajate delavnice…

zaključenox

Sorodne povezave