PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Bralne čajanke na daljavo

21. september 2023 do 16. maj 2024

Prek spleta

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NADALJAVO II. (8 ur) – Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej!
Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

 

 

BRALNE ČAJANKE 2022/2023 I. (2023) (8 ur)

21. september: Hiša selivka, slikanica za prvošolce: 80 let Marka Kravosa; okrogla miza z gosti: Manca Perko

12. oktober: Zakaj je dobro brati poučne knjige?; okrogla miza z gosti: dr. Tina Bilban
9. november: #športajmoinberimo: dr. Sabina Fras Popović
in Izbori knjig in Priporočilnica: mag. Tilka Jamnik

7. december: S knjigo v svet; Bologna 2024; okrogla miza z gosti: Petra Potočnik in S knjigo v svet med Slovenci v zamejstvu in po svetu: dr. Tatjana Vučajnk

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA, velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 18. septembra 2023 (datum za odjavo: 20. september 2023).

BRALNE ČAJANKE 2023/2024 II. (2024) (8 ur)

15. februar: Stripi; okrogla miza z gosti: Petra Potočnik
14. marec: Predstavitev projekta “Bralni motivatorji v digitalni dobi: novi pristopi zapeljevanja v branje v osnovni šoli”: dr. Ana Vogrinčič Čepič
18. april: Bralnospodbujevalna akcija ob 2. april; okrogla miza z gosti: mag. Tilka Jamnik
in Branje in najstniki; okrogla miza z gosti: Metka Kostanjevec
16. maj: Predstavitev zbirke Zlata bralka/zlati bralec; okrogla miza z gosti: Manca Perko

Prijava preko GOOGLE OBRAZCA, velja za udeležence, ki se NE boste prijavili preko sistema KATIS. Prijave v KATIS sprejemamo do vključno 12. februarja 2024 (datum za odjavo: 14. februar 2024).

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

zaključenox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave