PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Tako tiho

Krstna izvedba simfonične skladbe za dojenčke in malčke na Radiu Slovenija

21Jan 2023

Radiotelevizija Slovenija

Ob 17.00 in 19.30

V mednarodnem umetniškem projektu B-AIR skupina skladateljev ustvarja orkestrska dela za dojenčke in malčke. Na Arsu bomo prvič slišali simfonično skladbo Tako tiho skladateljice Larise Vrhunc. Simfonikom RTV SLO bo dirigirala Catherine Larsen-Maguire.

Izdelek brez naslova
Skladateljica Larisa Vrhunc. Foto: Darja Štravs Tisu

Ob tej priložnosti – krstni izvedbi simfonične skladbe za otroke Tako tiho – Radio Slovenija v sodelovanju z B-AIR pripravlja dva koncerta, oba bosta v soboto, 21. januarja. Prvi, ob 17. uri, bo namenjen dojenčkom, malčkom in njihovim staršem ter njihovim odzivom na posebej premišljene zvočne dražljaje. Ob 19.30 pa bo koncert pred živim občinstvom, tokrat ne najmlajšim, predvajal Program Ars v neposrednem prenosu.

V projektu, namenjenem najmlajšim, sodelujejo mednarodni strokovnjaki s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike in z drugih področij. Priznani umetniki, skladatelji, pišejo nove orkestrske partiture z mislijo na posebnost odzivanja dojenčkov in malčkov na različne zvočnosti ter iščejo načine kako s kakovostnimi zvočnimi dražljaji ustvariti varen in negujoč prostor – prostor poslušanja za tkanje in poglabljanje vezi med najmlajšimi poslušalci in njihovimi starši.

Simfonično delo je del triletnega projekta B-AIR. Projekt, kjer devet partnerskih organizacij iz sedmih evropskih držav pod vodstvom Radia Slovenija raziskuje vlogo zvoka v razvoju človeka. Projekt B-AIR nastaja v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike idr. Cilj projekta je ustvarjanje zvočne umetnosti za dojenčke, malčke in ranljive skupine. Projekt je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.

Novice

Vse novice

Kulturni bazar v regiji 2023

Celodnevno strokovno usposabljanje

STROKOVNI DOGODEK
Koper

Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

Spremljevalni program Kulturnega bazarja v regiji 2023

Strokovni posvet
Gledališče Koper

33. Dnevi evropske kulturne dediščine in 11. Teden kulturne dediščine

Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici

Projekt
Zavod za varstvo kulture dediščine
Dogodki
Po Sloveniji

Sorodni dogodki

Vsi dogodki

Sorodne povezave