PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Tako tiho

Krstna izvedba simfonične skladbe za dojenčke in malčke na Radiu Slovenija

21Jan 2023

Radiotelevizija Slovenija

Ob 17.00 in 19.30

V mednarodnem umetniškem projektu B-AIR skupina skladateljev ustvarja orkestrska dela za dojenčke in malčke. Na Arsu bomo prvič slišali simfonično skladbo Tako tiho skladateljice Larise Vrhunc. Simfonikom RTV SLO bo dirigirala Catherine Larsen-Maguire.

Izdelek brez naslova
Skladateljica Larisa Vrhunc. Foto: Darja Štravs Tisu

Ob tej priložnosti – krstni izvedbi simfonične skladbe za otroke Tako tiho – Radio Slovenija v sodelovanju z B-AIR pripravlja dva koncerta, oba bosta v soboto, 21. januarja. Prvi, ob 17. uri, bo namenjen dojenčkom, malčkom in njihovim staršem ter njihovim odzivom na posebej premišljene zvočne dražljaje. Ob 19.30 pa bo koncert pred živim občinstvom, tokrat ne najmlajšim, predvajal Program Ars v neposrednem prenosu.

V projektu, namenjenem najmlajšim, sodelujejo mednarodni strokovnjaki s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike in z drugih področij. Priznani umetniki, skladatelji, pišejo nove orkestrske partiture z mislijo na posebnost odzivanja dojenčkov in malčkov na različne zvočnosti ter iščejo načine kako s kakovostnimi zvočnimi dražljaji ustvariti varen in negujoč prostor – prostor poslušanja za tkanje in poglabljanje vezi med najmlajšimi poslušalci in njihovimi starši.

Simfonično delo je del triletnega projekta B-AIR. Projekt, kjer devet partnerskih organizacij iz sedmih evropskih držav pod vodstvom Radia Slovenija raziskuje vlogo zvoka v razvoju človeka. Projekt B-AIR nastaja v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov s področja razvojne psihologije, nevrofiziologije, nevropsihologije, psihoakustike, muzikoterapije, glasbene pedagogike idr. Cilj projekta je ustvarjanje zvočne umetnosti za dojenčke, malčke in ranljive skupine. Projekt je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.

Novice

Vse novice

Tkemo mrežo ustvarjalnosti 2024

Strokovno usposabljanje za registrirane koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje

STROKOVNI DOGODEK
Delavski dom Trbovlje

e-Kulturni bazar 2024

Strokovno usposabljanje

STROKOVNI DOGODEK
Na spletu

Medresorska okrožnica

Informacije vzgojno-izobraževalnim zavodom za načrtovanje in izvajanje dejavnosti na področju kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2024/25

OKROŽNICA
Po Sloveniji
DOKUMENT
UNESCO

Sorodni dogodki

Vsi dogodki

22Avg 2024

25Avg 2024

Doživetje

Napoved

Skupne krajine

Park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Sorodne povezave