Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo 17. novembra potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.

Poglejte gradivo o tem, kako lahko tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu, šoli ali doma obogatimo s slovensko kulturno dediščino.
Pri pripravi gradiva so sodelovale kulturne ustanove in strokovni delavci v okviru nacionalnega medresorskega projekta Kulturni bazar.
Kruhu in tradicionalnemu zajtrku so revijah Cicido in Ciciban posvetili stalno rubriko Cici Vesela šola in z njo povezali nekatere leposlovne in didaktične rubrike v reviji.