PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

En

KUV na daljavo

Predstavljamo izbor kakovostnega spletnega učnega gradiva, ki ga pripravljajo kulturne ustanove iz vse Slovenije, vključene v nacionalni projekt Kulturni bazar. Izbor je namenjen otrokom, učencem in dijakom ter strokovnim delavcem v vrtcih, šolah, pa tudi drugim odraslim, ki skrbijo za otroke in mlade. Vsebine redno dopolnjujemo.

Išči po kategorijah


Slovenska filharmonija

Filharmonična spletna učilnica

Ciklus moderiranih koncertov klasične glasbe

Slovenska filharmonija zaradi epidemioloških ukrepov prilagaja koncerte orkestra in zbora. Pri izbranih dogodkih so ob neposrednih video prenosih pripravili pedagoške vsebine, učni in koncertni (vsebinsko prilagojen mlajši publiki) list.

Zveza Glasbene mladine Slovenije

Sodobna slovenska glasba

Video prispevek k spoznavanju slovenske glasbene ustvarjalnosti današnjega časa

Videoposnetek ponuja strnjene informacije o značilnostih umetniške glasbe 20. in 21. stoletja, slovenskih ustvarjalcih, Društvu slovenskih skladateljev in glasbi za violino. Spremljamo del koncerta violinistke Veronike Brecelj, o svoji glasbi in skladbah za violino solo pa spregovorita skladatelja Črt Sojar Voglar in Nenad Firšt.

animacija

Jaka Strajnar

Spletna glasbeno-ritmična delavnica

Ritmični vzorci z rokami in šolskimi potrebščinami

Spletna glasbeno-ritmična delavnica poteka v obliki komentiranih video posnetkov, kjer učenci z vodenim pristopom usvajajo različne ritmične vzorce. Izvajanje vzorcev nato nadgradijo s petjem pesmi, izrekanjem besedil in igranjem ob popularnih skladbah.

Samostojno delo Ane Čop in Jake Arha

Skok v vsakdan glasbenika

Predstavitev poklica glasbenika in vsakdanjih dejavnosti

Glasbenika Ana in Jaka gledalce popeljeta v njun vsakdan in predstavita dejavnosti, s katerimi se glasbeniki ponavadi ukvarjajo. Prizori so kratki in različni, besedilo jedrnato in tako primerno tudi za nižje razrede. Predstavitev je zelo vizualna, da si otroci lažje predstavljajo določeno dejavnost.

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož

Ptujski grad in zbirka glasbil

Virtualno spoznavanje glasbil iz največje zbirke historičnih glasbil na Slovenskem

V Ptujskem gradu domuje največja zbirka historičnih glasbil na Slovenskem. Na ogled so brenkala, godala, pihala, trobila in glasbila s tipkami in tudi redka antična dvojna piščal tibia. Pripravili so več virtualnih vsebin, ki se navezujejo neposredno na učni načrt pri predmetu glasbena vzgoja.

Sorodne povezave