PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Ustvarjalnost – učiteljeva super moč

11. mednarodna konferenca gledališke pedagogike

17. do 19. oktober 2023

Zavod Sv. Stanislava

190 €

Bazar (18)

11. mednarodna konferenca gledališke pedagogike USTVARJALNOST – UČITELJEVA SUPER MOČ je priložnost za strokovno rast učiteljev, mentorjev gledaliških skupin, svetovalnih delavcev, pedagogov, vzgojiteljev v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjev, muzejskih pedagogov,  defektologov, terapevtov, učiteljev podaljšanega bivanja ter vodstvenih delavcev vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Cilj konference je spodbujati izmenjavo izkušenj, znanj in primerov dobrih praks na področju gledališke pedagogike. Konferenca bo gostila tako domače kot tuje strokovnjake, ki bodo delili svoje dragocene vpoglede v uporabo gledaliških pristopov za učenje.

KONFERENČNE TEME:

a) Inovativne metode poučevanja

b) Učenje socialno-čustvenih veščin in dobro počutje v izobraževalnem procesu

c) Poklicna rast učiteljev

Konferenca, ki jo organizirata JSKD in Taka Tuka, bo potekala v navdihujočem okolju, kjer se bodo srečali pedagogi iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Tajske. 

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po lanskem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo.

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

13. marec 2024

Pogovarjali se bomo o značilnostih knjižnih serij in njihovi moči, da motivirajo za branje.

aktualnox

Izluščiti sonce in sence

Izkustvena delavnica avtentičnega pisanja, Pisanje skozi osebnostno rast

Cepetka Ljubljana

23. do 24. marec in 6. do 7. april 2024

Pozornost bomo usmerili k opazovanju lastnega ustvarjalnega procesa in njegovih splošnih zakonitosti, osredotočili se bomo na iskanje notranjih vsebin, na proces pisanja, zastoje pri pisanju in vredotenje lastnih besedil.

aktualnox

(Ne)kreativne delavnice pisanja

Pesniška delavnica JSKD

Center za poezijo Tomaža Šalamuna

Ob petkih od 1. marca do 17. maja 2024

Na desetih zaporednih delavnicah bodo udeleženci pisali avtorsko poezijo po vajah iz priročnika Poezija - kako spodleteti bolje (JSKD, junij 2024), avtorja in pesnika dr. Zorana Prevca. Desetim vajam sledi javno branje pesmi in predstavitev priročnika, predvidoma v petek, 31. maja 2024, v Ljubljani ali Celju.

aktualnox

Related links