PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Išči po kategorijah

Filtrirana vsebina

Na posvetu se bomo pogovarjali o pomenu branja v družini in pomembnosti družinske pismenosti tako za posameznike kot družbo nasploh. Razpravljali bomo o položaju družinske pismenosti v Sloveniji, raziskali, kakšne dejavnosti za družine že potekajo in jih nekaj tudi podrobneje spoznali.

aktualnox

Mesta knjižnica Ljubljana

5. april 2023

V sredo, 5. aprila, bo potekal simpozij Pionirske z naslovom Posebne knjige – posebne zgodbe. Sodelovali bodo dr. Aksinja Kermauner, Vinko Möderndorfer, dr. Marija Anderluh, Majda Mramor, Igor Plohl, Juana Cortéz Amunariz, dr. Tina Bilban, Ida Mlakar Črnič in mag. Darja Lavrenčič Vrabec.

aktualnox

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

25. marca

Na praktični delavnici Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO se bodo udeleženci po metodologiji improvizacijskega gledališča prizkusili v različnih igrah, skozi katere bodo bolje spoznali manifestacije različnih čustev in njihovo uprizarjanje.

zaključenox

Animirani film (od teorije do izvedbe)

Dvodnevna delavnica za pedagoške delavce

Pionirski dom

11. marec 2023 do 12. marec 2023

Pionirski dom pripravlja dvodnevno izobraževanje na temo animiranega filma. Izobraževanje je kombinacija teoretičnega (zgodovina in razvoj animiranega filma, ogled in diskusija o filmih) in praktičnega dela, v katerem bodo udeleženci izdelali kratek animirani film na osnovi predhodno izdelane zgodbe.


zaključenox

Kinodvor

13. marec 2023 do 14. marec 2023

Mednarodni strokovni seminar o vključevanju mladih v oblikovanje filmskih programov je namenjen filmskim pedagogom, programskim sodelavcem kinematografov in filmskih festivalov, mladinskim in kulturnim delavcem, oblikovalcem politik na področjih kulture, vzgoje in izobraževanja ter učiteljem filmske vzgoje v osnovnih in srednjih šolah.

zaključenox

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

26. januar 2023

Program vključuje predavanje Darje Štirn o tem, kako lahko umetnost angažira otroke in mladostnike, da se obračajo k svetu. Sledi voden ogled razstave Umetnost na delu z Adelo Železnik, nato pa vrsta sodelovalno naravnanih predstavitev učnih gradiv in pripomočkov Mesta žensk.

zaključenox

Pravljični studio

Decembrska pripovedovalska delavnica za učitelje in predstavitev pripovedovalskih orodij

Mestna knjižnica Kranj in Mariborska knjižnica

14. december in 15. december 2022

Delavnica, ki jo vodi pripovedovalka in idejna vodja projekta Špela Frlic, je namenjena predstavitvi pripovedovalskih orodij in možnih načinov vključevanja pripovedovanja pri delu z otroki. Še posebej toplo vabimo vzgojitelje, učitelje, ki poučujejo otroke 1. triade OŠ, in šolske knjižničarje.

zaključenox

Prek Zoom povezave

6. december 2022

Na tokratnem forumu se bomo dotaknili marsičesa, predvsem pa ponudili konkretne priložnosti za vstopanje v tesno prepletena svetova učenja in kulture. Seveda ni naključje, da nam bo to darilo prinesel sveti Miklavž, posebej znan po svoji darežljivosti. Dogodek bo potekal prek zoom povezave.

zaključenox

Škrjanček poje

Zgodbe, ki jih odkrivamo na poti skupnega muziciranja z Glasbeno matico

Palača Kazina in druge lokacije po Ljubljani

18. november 2022

Namen usposabljanja je ozaveščanje dela z glasbeno nadarjenimi učenci nekdaj in danes, nadgradnja znanj s področja pevske vzgoje otrok v predšolskem in šolskem obdobju, usvajanje znanj s področja vokalne tehnike, ozaveščanje namena in ciljev razrednega petja, spoznavanje pesemskega repertoarja za predšolske otroke, povezovanje zgodb iz preteklosti, ki jih odkriva glasbena…

zaključenox

Pesniki sedanjosti, glasovi prihodnosti

Pomembnost branja v šolskem sistemu

Pionirski dom

11. november 2022

V Pionirskem domu v sklopu projekta Poets of Today - Voices of Tomorrow pripravljamo mednarodno konferenco o pomembnosti branja v šolskem sistemu. Skozi projekt bomo odkrivali nove performativne načine za predstavitev poezije na različnih literarnih dogodkih in na šolah.

zaključenox

V gledališče z 2. triado OŠ

Kakšne so želje in kakšna je ponudba?

Slovenski gledališki inštitut

16. november 2022

Načrtovanje gledališkega obiska z učenci 2. triade je za učitelje in koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje nemalokrat izziv, saj pogrešajo ponudbo ustreznih predstav za to starostno skupino. O teh in drugih vprašanjih se bomo na strokovnem omizju pogovarjali z novimi članicami strokovne komisije platforme Zlata paličica.

zaključenox

Kako se pogovarjati o animiranem filmu?

Pogovor s filmsko pedagoginjo

Na spletu

10. november 2022

Demonstracija vodenega pogovora s filmsko pedagoginjo, kjer gredo strokovni delavci VIZ skozi enak proces, kot ga bodo kasneje prenašali na učence. Vodeni pogovori učencem dajo priložnost, da o filmih razmislijo, izrazijo, kaj so ob njih doživeli, ter spoznajo elemente filmske govorice in različne tehnike animacije.

zaključenox

Related links

A national cross-sectoral project, the Cultural Bazaar brings together and connects educational institutions, cultural institutions, and cultural workers (authors, artists, educators from museums, theatres, libraries, …).

Kulturni bazar, Cankarjev dom

Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

info@kulturnibazar.si