PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

2. do 5. oktober 2023

Na spletu

Od 16.00 do 19.00

Brezplačno

dogodek / novica

ABC bralne pismenosti V

preberi več

Izdelek brez naslova-93

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

Letošnja tema je družinska pismenost. Dogodek bo potekal na spletu, med 2. in 5. oktobrom 2023, od 16. in 19. ure. Namenjen je strokovnim delavcem v vrtcih, šolah in knjižnicah ter drugi zainteresirani javnosti. Prijave potekajo od 4. do 29. septembra 2023 na spletni strani Mariborske knjižnice: https://www.mb.sik.si/abc-bralne-pismenosti-2023.html. Prijavljeni udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po lanskem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo.

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

13. marec 2024

Pogovarjali se bomo o značilnostih knjižnih serij in njihovi moči, da motivirajo za branje.

aktualnox

Izluščiti sonce in sence

Izkustvena delavnica avtentičnega pisanja, Pisanje skozi osebnostno rast

Cepetka Ljubljana

23. do 24. marec in 6. do 7. april 2024

Pozornost bomo usmerili k opazovanju lastnega ustvarjalnega procesa in njegovih splošnih zakonitosti, osredotočili se bomo na iskanje notranjih vsebin, na proces pisanja, zastoje pri pisanju in vredotenje lastnih besedil.

aktualnox

(Ne)kreativne delavnice pisanja

Pesniška delavnica JSKD

Center za poezijo Tomaža Šalamuna

Ob petkih od 1. marca do 17. maja 2024

Na desetih zaporednih delavnicah bodo udeleženci pisali avtorsko poezijo po vajah iz priročnika Poezija - kako spodleteti bolje (JSKD, junij 2024), avtorja in pesnika dr. Zorana Prevca. Desetim vajam sledi javno branje pesmi in predstavitev priročnika, predvidoma v petek, 31. maja 2024, v Ljubljani ali Celju.

aktualnox

Related links