PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Skupno branje kot temelj bralne pismenosti!

21. maja 2024

Stara elektrarna Ljubljana

Ob 10.00

dogodek / novica

Seminar Skupno branje kot temelj bralne pismenosti!

preberi več

Izdelek brez naslova

Tudi letos pri KUD Sodobnost International pripravljamo celodnevni strokovni seminar na temo branja in bralne pismenosti, ki je namenjen vsem mentorjem in mentoricam branja, vzgojiteljem, vzgojiteljicam, knjižničarjem in knjižničarkam, skratka vsem, ki ste tako ali drugače vpeti v proces opismenjevanja, spodbujanja veselja do branja in dvigovanje ravni bralne pismenosti. Tudi letos bo pestro in zanimivo, pridružili se nam bodo namreč vrhunski predavatelji, ki bodo z nami delili bogato znanje in izkušnje.

Prisluhnili bomo referatom dr. Igorja Sakside, dr. Barbare Pregelj, dr. Vesne Mikolič in dr. Klaudije Šterman Ivančič, za dodatno popestritev pa bodo poskrbeli belgijski ustvarjalni tandem Stefan Boonen in Melvin ter Katja Povše s predstavo po motivih slikanice Morje Piret Raud, ki prikazuje pomemben vidik skupnega branja. Vsak od predavateljev bo zavzel različne vidike, pristope in strategije za vzpostavitev bralnih temeljev, posebej aktualno pa bo med drugim predavanje dr. Klaudije Šterman Ivančič, ki bo predstavila rezultate analize zadnje raziskave PISA.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Related links