PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Mentorska kavarna – srečanje gledaliških mentorjev

Prvo srečanje projekta Bodigatreba: Gledališki mentorji

8. aprila 2024

Slovenski gledališki inštitut

Od 17.00 do 20.00

Brezplačno

dogodek / novica

Mentorska kavarna – srečanje gledaliških mentorjev

preberi več

Izdelek brez naslova (3)

Lepo vas vabimo na Mentorsko kavarno, srečanje gledaliških mentorjev. Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 8. 4., 17:00 – 20:00 v Slovenskem gledališkem inštitutu.

Srečanje je namenjeno gledališkim ustvarjalcem in pedagogom, ki delujejo na področju kulturno-umetnostne vzgoje. Mentorska kavarna je namenjena spoznavanju različnih pedagoških pristopov pri kulturno-umetnostni vzgoji, predstavitvi različnih praktičnih primerov uporabnih gledaliških iger ter mapiranju potreb posameznikov in sektorja gledališke kulturno-umetnostne vzgoje z namenom opredelitve trenutnega stanja, orisa potreb za nadaljnje izobraževalno-podporne aktivnosti ter nudenja medsebojne podpore in pomoči.

Mentorska kavarna je del dvoletnega projekta Bodigatreba: Gledališki mentorji in je namenjena temu, da posameznike, aktivne na področju gledališke pedagogike, povabimo k priključitvi v nadaljnje aktivnosti, s katerimi lahko skupaj krepimo mentorsko mrežo, si izmenjujemo izkušnje in nasploh razmišljamo o tem, kako poteka mladinsko delo na področju gledališča in uprizoritvenih umetnosti, kaj so specifike, kaj potrebujemo, kaj že imamo in predvsem, kako lahko drug drugega podpremo. Projekt Bodigatreba: Gledališki
mentorji bo vključeval različne pedagoške in performativne delavnice, debate in izobraževanja namenjena dodatnemu usposabljanju in povezovanju gledaliških mentorjev. Projekt poteka v letih 2024 in 2025.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijave sprejemamo do 5. 4. 2024 preko obrazca. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@drustvoimpro.si ali 040 610 193.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Related links