PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

SESTRSTVO

Strokovni posvet za pedagoginje in pedagoge

8. oktobra 2024

Kinodvor, Dvorana dijaškega doma Tabor in Galerija ŠKUC

Od 9.00 do 17.00

Izdelek brez naslova (37)

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk vabi na strokovno usposabljanje SESTRSTVO, ki bo potekalo v torek, 8. oktobra 2024, od 9.00 do 17.00 v Kinodvoru (Kolodvorska 13), Dvorani dijaškega doma Tabor (Kotnikova ulica 4) in Galeriji ŠKUC (Stari trg 21) v Ljubljani.

Program vključuje ogled filma Sestre v savni režiserke Anne Hints, v katerem si ženske izmenjujejo najgloblje skrivnosti in intimne izkušnje, s telesa spirajo sram in v skupnosti iščejo moč. Ogled filma bo nadgradila izkustvena delavnica Ustvarjanje varnega prostora, kjer bomo pod mentorstvom Sare Šabec raziskale lastne meje in ustvarjanje vključujočega prostora tudi za druge. Sledi predavanje in delavnica Reševanja konfliktov s Tanjo Hrovat Svetičič iz Društva za nenasilno komunikacijo. Konflikti sami po sebi niso nič nevarnega, so pa večini neprijetni.

Na predavanju in delavnici bomo poglobile razumevanje konfliktov in načinov njihovega konstruktivnega reševanja. Definirale bomo razliko med konflikti in nasiljem ter krepile kompetence za soočanje z obojim. Posvet se bo zaključil z vodstvom po razstavi Katarine Jazbec, ki bo odpiral tematiko sestrstva v vizualni umetnosti. Vodstvo bo izvedla Iva Kovač.

Število udeleženk in udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do 24.09.2024 prek sistema KATIS (prijavite se s svojim uporabniškim imenom in geslom, izberete šolsko leto 2024/25 in izvajalca Mesto žensk). Nevladne organizacije, društva, zavodi in tisti, ki niste del javnega izobraževalnega sistema se lahko prijavite prek prijavnega obrazca. Več informacij na sara.sabec@cityofwomen.org.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Related links