PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Film in duševno zdravje

Strokovni posvet

17. oktober 2023

Kinodvor

Ob 13.30

Brezplačno

dogodek / novica

Film in duševno zdravje

preberi več

Bazar (20)

Vabljeni na strokovno srečanje na temo Film in duševno zdravje, ki bo v torek, 17. oktobra 2023, ob 13.30 v Kinodvoru. Ogledali si bomo program kratkih filmov V moji koži: prikrito življenje razreda. Predstavili bomo dejavnosti, ki so na voljo po vsej Sloveniji, gradiva, ki so v pomoč pedagogom in strokovnim delavcem ob programu, ter priporočilni seznam filmov na temo duševnega zdravja za različne starostne skupine.

Pogovor po ogledu filmov bo vodil prof. dr. Robi Kroflič, teoretik vzgoje z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegova sogovornica bo Maša Gril, specialna pedagoginja na Osnovni šoli Šenčur, območna koordinatorica za zagovorništvo otrok pri Varuhu človekovih pravic in večna prostovoljka.

Strokovno srečanje je namenjeno strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije, mentorjem, filmskim pedagogom in pedagoginjam, sodelavcem sodelujočih kinematografov. Udeležba je brezplačna, obvezna je prijava – prijavnica. Več o strokovnem srečanju na povezavi.

Strokovna srečanja organizira Kinodvor v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Tokratno strokovno srečanje poteka tudi v sodelovanju in s podporo Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja (NIJZ) – program MIRA v okviru projekta Film in duševno zdravje.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po lanskem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo.

zaključenox

Knjižnica Otona Župančiča

13. marec 2024

Pogovarjali se bomo o značilnostih knjižnih serij in njihovi moči, da motivirajo za branje.

aktualnox

Izluščiti sonce in sence

Izkustvena delavnica avtentičnega pisanja, Pisanje skozi osebnostno rast

Cepetka Ljubljana

23. do 24. marec in 6. do 7. april 2024

Pozornost bomo usmerili k opazovanju lastnega ustvarjalnega procesa in njegovih splošnih zakonitosti, osredotočili se bomo na iskanje notranjih vsebin, na proces pisanja, zastoje pri pisanju in vredotenje lastnih besedil.

aktualnox

(Ne)kreativne delavnice pisanja

Pesniška delavnica JSKD

Center za poezijo Tomaža Šalamuna

Ob petkih od 1. marca do 17. maja 2024

Na desetih zaporednih delavnicah bodo udeleženci pisali avtorsko poezijo po vajah iz priročnika Poezija - kako spodleteti bolje (JSKD, junij 2024), avtorja in pesnika dr. Zorana Prevca. Desetim vajam sledi javno branje pesmi in predstavitev priročnika, predvidoma v petek, 31. maja 2024, v Ljubljani ali Celju.

aktualnox

Related links