PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Domoznanstvo za vse generacije – na mladih svet stoji

16. februar 2024

Prek zoom povezave

Izdelek brez naslova-19

Minilo je dobro leto dni, ko je bil v Osrednji knjižnici Celje izveden 7. festival domoznanstva z naslovom Domoznanstvo za vse generacije (21. 10. 2022). Predhodno je bila v prvi polovici minulega leta izvedena obširna raziskava med slovenskimi splošnimi in šolskim knjižnicami + UKM o ciljnem izvajanju domoznanskih aktivnostih za posamezne tipe generacij.

 

 

Po izboru programskega odbora so bile najboljše prakse skupaj s predstavitvijo rezultatov raziskave predstavljene in objavljene v zborniku posveta, ki je dostopen tudi na povezavi >>

Sekcija za domoznanstvo in kulturno dediščino prevzema pobudo, da se po lanskem posvetu opravi še refleksija vsaj v delu ciljne skupine, ki se nanaša na mlajšo generacijo, in tako na podlagi zbranih dragocenih podatkov in primerov dobrih praks izkoristi dano priložnost in »zgodbo« še nadgradimo … Seveda je tu ključnega pomena povezovanje splošnih knjižnic, ki domoznansko dejavnost izvajajo na podlagi zakona, z osnovnimi in srednjimi šolami, ki pa, kot je razvidno iz opravljene raziskave, obravnavani temi posvečajo dokajšnjo pozornost. Seveda bo ob tem tudi enkratna priložnost za povezovanje in projektno sodelovanje Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino in Sekcije za šolske knjižnice ZBDS.

 

Posnetek dogodka si lahko ogledate tukaj >>

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Related links