PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kako se pogovarjati o animiranem filmu?

Pogovor s filmsko pedagoginjo

10. november 2022

Na spletu

Od 16.00 do 18.00

dogodek / novica

Slovenski teden filma

preberi več

Izdelek brez naslova-64
Zmaj, Martin Smatana, 2019

Otroci in mladi se z animiranim filmom srečujejo predvsem na televiziji in spletnih medijih. Skozi filmsko-vzgojni pogovor, ki je prilagojen starostni skupini, pa lahko vzbudimo zanimanje tudi za avtorski animirani film, ki poleg tematskih iztočnic za pogovor spodbuja estetsko senzibilnost in ustvarjalnost.

Usposabljanje obsega ogled izbranih animiranih filmov prek spleta in pogovor s filmsko pedagoginjo Andrejo Goetz prek aplikacije ZOOM. Dogodek bo potekal v sklopu Slovenskega tedna filma.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

Humor rešuje človeka

Nacionalni posvet

Cankarjev dom

9. september 2024

9. septembra 2024, vas ob mednarodnem dnevu pismenosti vabimo v Cankarjev dom na celodnevni Nacionalni posvet Bralnega društva Slovenije z naslovom HUMOR REŠUJE ČLOVEKA, ki je vključen tudi v Nacionalni mesec skupnega branja.

aktualnox

CŠOD OE Soča, Tolmin

Od 22. do 24. avgusta 2024

Literarna šola 2024 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima avtorsko literarno ustvarjanje, predvsem delo pri avtentičnem jeziku – pisanje besedil, pripovedovanje, kantavtorstvo … tudi v narečnem jeziku; tako poezija, proza kot besedila za glasbeno podlago (slovenske glasbene skupine …).

aktualnox

Bralne čajanke na daljavo

Šolsko leto 2024/2025

Prek Zoom povezave

Med 19. septembrom 2024 in 16. majem 2025

Čajanke so razdeljene na dva sklopa: BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO I. (8 ur) in BRALNE ČAJANKE NA DALJAVO II. (8 ur) - Prijaviti se je treba na vsak sklop posebej. Vse čajanke bodo potekale preko zooma (ob četrtkih, med 17.00 in 19.00).

aktualnox

Ljubljana

7. marca 2025

Slušatelji se bodo seznanili z vrsto praktičnih napotkov, ki jih bodo lahko posredovali staršem in otrokom v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju; bistvo vseh izkušenj je, da je branje prijetno, koristno ... in da je dobro razvita bralna sposobnost nujno potrebna.

aktualnox

Sorodne povezave