PRIJAVA

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se

Prijavite se

Kako se pogovarjati o animiranem filmu?

Pogovor s filmsko pedagoginjo

10. november 2022

Na spletu

Od 16.00 do 18.00

dogodek / novica

Slovenski teden filma

preberi več

Izdelek brez naslova-64
Zmaj, Martin Smatana, 2019

Otroci in mladi se z animiranim filmom srečujejo predvsem na televiziji in spletnih medijih. Skozi filmsko-vzgojni pogovor, ki je prilagojen starostni skupini, pa lahko vzbudimo zanimanje tudi za avtorski animirani film, ki poleg tematskih iztočnic za pogovor spodbuja estetsko senzibilnost in ustvarjalnost.

Usposabljanje obsega ogled izbranih animiranih filmov prek spleta in pogovor s filmsko pedagoginjo Andrejo Goetz prek aplikacije ZOOM. Dogodek bo potekal v sklopu Slovenskega tedna filma.

Sorodna usposabljanja

Vsa usposabljanja

ABC bralne pismenosti V

Družinska pismenost

Na spletu

2. do 5. oktober 2023

V Centru za spodbujanje bralne pismenosti  v Mariborski knjižnici pripravljamo strokovni posvet ABC bralne pismenosti V, s katerim želimo iz različnih vidikov osvetliti branje, bralno pismenost in bralno kulturo.

aktualnox

VMESTNOST: Med angeli in demoni

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico ob razstavi

Galerija ZDSLU

28. september 2023

Izkustveno izobraževalno vodstvo v obliki usposabljanja s praktično delavnico, ob razstavi VMESNOSTI: Med angeli in demoni, Dušana Fišer in Katje Bednarik Sudec za pridobitev kompetenc za pripravo samostojnih vodstev za raznolike skupine in pridobitev znanj za vodenje po dotični razstavi.

aktualnox

7. julij do 12. julij 2024

v Sloveniji bo prvič potekala Mednarodna konferenca Dance and the Child International 2024. Gre za enormen dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal strokovnjake in plesne pedagoge ter mlade plesalce iz celega sveta in je priložnost, ki je ni zamuditi, saj se konferenca redko zgodi v Evropi.

aktualnox

Atrij ZRC in Kino šiška

5. do 8. oktober 2023

Tridnevna mednarodna konferenca Strip in skupnost je posvečena mnogostranskim vlogam in pomenu stripa v najširši družbi. Kako stripovske pripovedi pomagajo pri osmišljanju sveta, razumevanju družbenih pojavov in sprememb, kakšna je moč stripa pri ustvarjanju (umetniških) skupnosti in kako lahko pripomore k izboljšanju socialne in kulturne prepoznavnosti oziroma družbene vključenosti različnih marginaliziranih družbenih…

aktualnox

Sorodne povezave