Projekt Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas je s svojimi dejavnostmi in dosežki obudil tako pomen ribištva v preteklosti kot tudi spodbudil mlade in manj mlade, da z aktivno udeležbo prepoznajo v ribištvu posebnost obmorskega bivanja in odkrijejo niše, ki z ribištvom pripomorejo h gospodarskim, turističnim in poklicnim dejavnostim Istre. Posebnosti ribiškega poklica, vloga žensk v predelavi rib ter degustacija izbranih ribjih jedi so bile v delavnicah in drugih učnih oblikah predstavljene mladim, predvsem osnovnošolcem obalnih osnovnih šol, ki so skupaj z učitelji, starši, starimi straši in sosedi oblikovali tudi glosar ribiške in z morjem povezane terminologije.
V sodelovanju s Srednjo šolo Izola in gostilnico Bujol smo širši javnosti ponujali morske jedi iz lokalne kulinarične dediščine. Končni produkti projekta pa so tudi priročnik za učitelje Ribiške zgodbe v šoli, virtualna izobraževalna zgibanka o starih poklicih, vezanih na ribištvo, namenjena priklicu starih poklicev iz pozabe, gradivo za turistične vodnike Po ribiških poteh in knjiga-kuharica Okus po morju ter projektni dokumentarec, ki prikazuje preteklost in sedanjost življenja istrskih obalnih mest in zaledja, zavezanost domačinov k sredozemskemu slogu življenja ter šege in običaje, ki ohranjajo živo tradicijo ribištva in pomorstva.