
Katere kompetence potrebuje kuhar, da ustvari okusno jed, ki je povezana s kulturno dediščino lokalnega okolja? Kakšno vlogo imajo pri tem fotograf, etnolog, pripovedovalec zgodb …? In če iz restavracije preskočimo na gradbišče – katere kompetence morajo imeti tisti, ki sodelujejo pri gradnji nekega objekta, da se bo skladno vpel v kulturno krajino? Vsaka taka delovna družba – banka, kmetija, zdravstveni dom, mizarska delavnica, gledališče, šola … – z različnimi poklici zahteva pester skupek kompetenc, zaradi katerih osebe uspešno in učinkovito opravljajo svoje delo, hkrati pa soustvarjajo okolje za razvoj kulture in umetnosti.
Delavnice za odkrivanje kompetenc na različnih poklicnih področjih, spodbujanje kreativnosti, razmišljanja o lastnih veščinah in ustvarjanja življenjepisa ter še marsikaj najdete v priročniku KREATIVNOST + ODGOVORNOST = PRIHODNOST, ki smo ga nadgradili z dodatnimi napotki za kakovostno in samostojno uporabo.